Fondatoarea rezervației de urși de la Zărnești: Dacă oamenii ar fi fost răniți, ursoaica ar fi fost vinovată și împușcată

Data publicării:
ursulet2

Localnicii din Brașov care au chinuit un pui de urs s-au ales cu dosar penal pentru pentru braconaj şi chinuirea animalelor. Însă rareori se întâmplă ca cei care batjocoresc animalele sălbatice să fie pedepsiți, spune Cristina Lapiș, președintele Asociației ”Milioane de Prieteni” și fondatoarea rezervației de urși de la Zărnești.

Cristina Lapiș atrage atenția că incidentul s-ar fi putut transforma într-o tragedie, dacă ursoaica era prin preajmă.

S-ar fi întâmplat un accident, oamenii ar fi fost răniți și ursoaica ar fi fost vinovată și împușcată. Dar asta este lipsa de educație a persoanelor respective și mai ales că nu se tem că legea îi poate pedepsi. Legea prevede amenzi foarte mari și dosare penale și prevede chiar închisoare pentru persoanele care chinuie un animal. Dacă oamenii ar ști că urmează o pedeapsă, dacă nu există conștiință și educație, măcar să le fie frică de lege. Dacă ar ști că urmează o pedeapsă, cu siguranță nu s-ar mai apropia așa de animalele sălbatice, mai ales că există pericolul ca ursoaica să fie încă acolo, puiuțul să fie rătăcit, dacă ursoaica ar fi apărut, ar fi fost jale,” a declarat pentru Digi24 Cristina Lapiș.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri