Filmul „Joker” a debutat cu record de încasări, dar și cu multe controverse. WSJ: Un generator non-stop de anxietate

Data actualizării: Data publicării:
Joaquin Phoenix imdb
Foto: IMDB

Unul dintre cele mai așteptate filme ale sfârșitului de an a debutat în weekend cu un record de încasări, dar și cu multe controverse. Pelicula Joker e pusă la zid pentru că ar fi prea violentă, iar unii chiar spun că ar trebui interzisă. Nici criticii de peste ocean nu sunt blânzi cu filmul. Mulți susțin că în ciuda jocului magistral al lui Joaquin Phoenix, filmului i-ar lipsi profunzimea. Joker a primit marele premiu al Festivalului de Film de la Veneția, iar în primul weekend după lansare a avut încasări de aproape 94 de milioane de dolari, mai mari decât cel mai nou episod al seriei Spider Man.

„Ai foarte multe emoții când termini un film, nu ești sigur că publicul va înțelege ceea ce ai încercat să faci. Premiera mondială a filmului nostru a fost aici, în Veneția, și cu siguranță publicul de aici a înțeles ce am făcut, ce am încercat să facem”, spune Todd Philips, regizor.

La Veneția, mesajul a fost înțeles și filmul premiat cu mult râvnitul Leu de Aur.

„Pentru mine, ceea ce m-a atras la acest film, cu un astfel de personaj, a fost faptul că urma să-l abordăm în felul nostru. În ceea ce mă privește, nu m-am raportat la nicio interpretare anterioară, m-am raportat la ceea ce consider a fi propria noastră creație”, spune Joaquin Phoenix, actor.

Impresionant pentru cei care l-au premiat, filmul e pus la zid de mulți critici care-l consideră prea violent.

Wall Street Journal scrie că această peliculă este un generator non-stop de anxietate, un substitut jalnic pentru complexitatea dramatică. Dacă nu sufereai destul de anxietate în viața de zi cu zi, "Joker" ar putea fi biletul câștigător.

New Yorker titrează despre Joker: ceea ce ne oferă este mai puțin o prestație și mai mult suma trucurilor - și sunt unele chiar minunate, dar ele înfrumusețează un personaj care este de fapt o ramă goală și, după toate aparențele, este gol din fașă, din teama de a nu alunga publicul-țintă.

Intens criticat, filmul a umplut cinematografele în primul weekend după lansarea pe piață. Sunt însă destui care nu se grăbesc să-l vadă.

Temerile legate de eventuali imitatori ai personajului principal au adus măsuri de securitate speciale în cinematografe. Pe fir a intrat și FBI, care a cerut poliției să urmărească postări sau conversații suspecte pe rețelele de socializare.

Am fost notificați de poliția districtului, au fost patrule suplimentare în zonă. La intrare sunt anunțuri că nu se acceptă rucsaci, măști, costume speciale”, spune Mike Arrigo, director de cinematograf.

În ciuda acestor precauții, au existat incidente. Într-un cinematograf din New York, un bărbat a devenit atât de vehement în momente cheie ale filmului, încât unii spectatori, speriați, au preferat să iasă din sală. După ce agenții de securitate i-au cerut să părăsească cinematograful, bărbatul i-a scuipat. Din fericire, incidentul nu a degenerat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri