Ce povestesc primii turiști români care au ajuns în Grecia: „Nu ne-au luat temperatura, absolut nimic!”

Data publicării:
tineri plaja grecia
Foto: Profimedia

Primii turiști români au ajuns în Grecia chiar pe 15 iunie, când țara și-a redeschis granițele pentru turism. Cele mai căutate sunt plajele din nordul Greciei, unde se ajunge mai ușor cu mașina.  Prețurile pentru un sejur de cinci nopți în Grecia încep de la 250 de euro, într-un apartament închiriat în regim hotelier.

Împreună cu soția și alți patru prieteni de familie, Cosmin Curelariu a ajuns pe plaja însorită din Haldikiki chiar în ziua în care Grecia și-a deschis granițele pentru turiști.

„Am așteptat trei ore în vamă, nu a fost așa de rău. Era într-adevăr aglomerat, dar un minut maximum de mașină a durat. Nu au mai controlat absolut nimic, decât buletinele și atât, nu ne-au luat temperatura, absolut nimic. Majoritatea mașinilor erau din România, zic că undeva la 80-90%”, a povestit Cosmin Curelariu la Digi24.

După trei luni de restricții, el și prietenii lui se vor bucura timp de 15 zile de soarele Greciei.

„Pe plajă deocamdată nu este foarte multă lume, de ieri s-a dat drumul la sezon, dar în zilele următoare sigur vor veni, pentru că eram foarte mulți în vamă”, spune Cosmin.

Sute de turiști români au plecat sau au rezervat deja vacanțe în străinătate. O săptămână de cazare pentru un cuplu, într-un apartament din Grecia, porneşte de la 250 de euro.

„Perioada 15 iunie-15 iulie pe nordul Greciei sunt în jur de 400 (de persoane) care pleacă cu mașina proprie, din care chiar jumătate s-au înscris în ultimele trei săptămâni - o lună, pentru că Grecia a comunicat foarte bine, a anunțat când deschide frontiera terestră, a anunțat când deschide frontiera internațională”, spune Alin Burcea, proprietarul unei agenții de turism.

„O parte din turiști aveau deja rezervate sejururi după 15 iunie și bineînțeles că au profitat, nu au avut de ce să le mai reprogrameze sau anuleze, ținând cont că se poate merge în Bulgaria și Grecia, cel puțin. Românii vor pleca mai ales începând cu a doua parte a lunii iulie, de fapt și când e vârful de sezon, în acest an poate chiar până în octombrie”, este de părere consultantul în turism Traian Bădulescu.

Până când mai așteaptă vacanțele în Turcia

Vacanțele în Turcia, o altă destinație de vacanță preferată de români, mai au de așteptat. După relaxarea de la 1 iunie, cazurile noi de coronavirus au crescut.

„Practic, după data de 1 iunie cam toți turcii au ieșit și atunci numărul de infectări a crescut, dar vor scădea, ca la noi. Noi estimăm ca o dată de plecare, și nu vorbesc numai de noi, vorbesc de colegii noștri tur-operatori, data de 15 iulie”, spune Alin Burcea.

Pe litoralul românesc, în această perioadă, un sejur de cinci nopți la un hotel de trei stele ajunge la 1.200 de lei de persoană.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri