CTP, despre Dăncilă și Pașcu, noii angajați ai BNR: „Doi șomeri pe care nu i-ar fi angajat nici dracu să-i pieptene coada”

Data actualizării: Data publicării:
viorica dancila cu ochelari ,asculta traducerea in casti
Viorica Dăncilă a fost angajată de BNR pentru capacitatea ei de lobby la instituțiile europene. Foto: Agerpres

Vestea că Viorica Dăncilă va fi noul consultant al guvernatorului Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a șocat mulți oameni, însă, spune Cristian Tudor Popescu, această numire în funcție ne arată tocmai faptul că „nimic nu este prea de tot” în România. Potrivit acestuia, atât Viorica Dăncilă, fost premier al țării, cât și Ioan Mircea Pașcu, fost europarlamentar și fost vicepreședinte al Parlamentului European, au fost trimiși de PSD la BNR pentru „a le închide gurile”. „Aceste două persoane când au fost angajate la Banca Națională erau doi șomeri pe care în mediul privat nu i-ar fi angajat nici dracu să-i pieptene coada”, a spus gazetarul la Digi24.

Cristian Tudor Popescu: „Această știre cu doamna Dăncilă expert la Banca Națională mi-a mai adăugat o teoremă în ceea ce privește spațiul românesc: Nimic nu e prea de tot. Cunoaștem vorba românească <<Domne, e prea de tot>>. Nu, pe plaiul acesta binecuvântat nimic nu e prea de tot. Am enunțat această teoremă după ce am verificat știrea și după ce i-am văzut poza doamnei în cauză, că nu îmi venea să cred.

Nu ai ce să comentezi în legătură cu doamna în cauză, știe o țară întreagă despre ce e vorba în legătură cu dânsa și iscusințele sale. De comentat este în legătură cu Banca Națională.

Domnul Adrian Vasilescu a realizat una dintre cele mai penibile ieșiri publice ale sale în lunga carieră de aproape 30 de ani de când este consilier al BNR. Și-a asumat a spune că doamna Dăncilă și domnul Pașcu vor deschide niște uși la Bruxelles. Înțelegem că ușile acestea sunt închise și nu pot fi deschise de actualii experți, specialiști, înalți funcționari ai BNR. Nu sunt în stare, nu-i bagă nimeni în seamă acolo și este nevoie de doamna Dăncilă și de domnul Pașcu, altfel nu se poate.

Ne mai spune că intrarea în zona Euro a României se face pe uși de la UE, nu se face potrivit nivelului economico-financiar al României care să îi permită să intre în zona Euro fără să își frângă gâtul”.

Potrivit gazetarului, Mugur Isărescu a deschis ușa BNR în raport cu întreg Partidul Social Democrat, nu doar cu Viorica Dăncilă și Ioan Mircea Pașcu.

Cristian Tudor Popescu: „Aceste două persoane în clipa de față sunt niște cuie în talpă pentru PSD, niște pietre în pantof, pentru că au rămas fără funcție. Domnul Pașcu s-a dat de ceasul morții să fie comisar european măcar două-trei săptămâni pentru că îi creștea pensioara, pe lângă cea pe care o ia aici în Românica, îi creștea pensioara aia europeană spre Cosmos, dacă apuca. În ultimul moment chiar doamna Dăncilă l-a retras de acolo de la nominalizare.

Amândoi au un potențial în interiorul partidului de a cârâi iar actuala conducere nu își dorește așa ceva. Astfel că, potrivit unei tradiții a PSD, cel mai bine e să le închizi gura cu niște posturi. Aceste două persoane când au fost angajate la Banca Națională erau doi șomeri pe care în mediul privat nu i-ar fi angajat nici dracu să-i pieptene coada”

În aceste condiții, spune Cristian Tudor Popescu, singura soluție a PSD pentru a-i „liniști” pe cei doi și pentru „a le închide gura” a fost să le găsească acestora un post la BNR prin intermediul guvernatorului Mugur Isărescu.

Cristian Tudor Popescu: „De ce face asta domnul Isărescu? Pentru că domnul Isărescu este confirmat în funcție de Parlament. Peste doi ani tot Parlamentul trebuie să îl confirme în funcție. Prin urmare, are nevoie de toate partidele și joacă în felul acesta. A făcut acum un serviciu nu lui Dăncilă și lui Pașcu, că nu-i pasă lui de Dăncilă și de Pașcu. A făcut un serviciu PSD-ului că le-a închis gura ăstora.

Mă întreb cum arătăm noi, simpli cetățeni, în ochii domnului Isărescu? Înainte să facă mișcarea asta, în special cu Dăncilă, că asta e cunoscută, cum s-a gândit el ? <<Ce o să zică oamenii ăștia? O știe o țară întreagă pe asta, doamna Dăncilă este o rușine națională pe care o aduc în Banca Națională>>?

În schimb, domnul Isărescu a zis o vorbă românească <<Câinii latră, ursul bese>>, adică <<O fac pentru că pot, ce o sa îmi faceți?>>.

Eu pe domnul Mugur Isărescu l-am susținut în diverse momente dificile și pentru el și pentru această țară. Domnul Isărescu a făcut niște lucruri pentru țara asta în acești 30 de ani. Dacă nu ar fi fost dânsul la Banca Națională nu știu ce se alegea de România în anumite momente. Acum a venit vremea să primesc șutul îl gură și l-am primit, de la domnul Isărescu.

Numirea acestei doamne și a politrucului Pașcu arată disprețul față de oameni, de simpli cetățeni ai acestei țări. Când numești pe cineva în felul ăsta nu faci decât să spui <<Uite, bă, imbecililor că pot să o fac. Da, i se spunea proasta nației, i s-o fi spus, dar uite că eu pot să o pun, care e problema?>>.

Partenerii noștri