Biserica, acuzată că se implică în alegeri: „Să votăm cu cei care sunt ortodocşi, să votăm cu Victor Ponta, căci el poate să ne unească!”

Data publicării:
popa agent electoral

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, i-a convocat pe primarii, consilierii, directorii de deconcentrate sau de şcoli din judeţ. Şi s-a folosit de funcţia sa de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean ca să-i ameninţe.

Mircea Govor, preşedinte PSD Satu Mare: „Să-i ia mama dracului pe toţi, că n-am nevoie de toţi nenorociţii în jurul meu. Deci am nevoie de cei cu care pot face treabă, restul valea. Pleacă la mama dracului toţi, n-am nevoie de niciunul".(sursă: www.gandul.info)

Cei care nu au rezultate bune în turul al doilea riscă să piardă finanţarea din partea Consiliului Judeţean şi chiar funcţia, susţine Mircea Govor.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Mircea Govor, preşedinte PSD Satu Mare: „Cei care nu veţi avea rezultate în turul doi, cât sunt eu în Consiliul Judeţean şi cât am posibilitate, nu o să primiţi niciun cinci bani. (...) Staţi şi muriţi, asta e viaţa. Deja nu se mai poate. (...) Toţi directorii de deconcentrate care au fost numiţi politic, directorii de şcoli, toţi care au fost numiţi politic, dacă nu participă efectiv la campanie, pleacă acasă. S-a-ncheiat". (sursă: www.gandul.info)

Liderul PSD spune că a vorbit şi cu liderii locali ai Bisericii, care ar fi fost de acord să ajute şi ei.

Am vorbit cu preasfinţitul, am vorbit cu toţi popii. Exact cum vorbesc cu voi, aşa am vorbit şi cu ei şi am spus la popi în felul următor: băi, oameni buni, s-o terminat. Dacă nu vreţi să fiţi de partea noastră, să votaţi cu domnul Victor Ponta, eu nu vă mai cunosc. (...) Şi i-am spus la preasfinţit, a spus presfinţitul trimiţi în fiecare localitate, în fiecare biserică un om, ăla să trimită SMS şi-n localitatea la care n-o spus să votezi cu Ponta să nu-l văd. Dar nu se mai poate. Nu se mai poate. Deci preasfinţitul o fost de partea noastră total". (sursa: www.gandul.info)

(Un post local de televiziune a difuzat înregistrarea cu părintele duhovnic Sebastian, de la mănăstirea Țeghea, care îndeamnă enoriații din Moftinu Mic - filmare semnalată Digi24 de telespectatorul Sabin Blaj)

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. O dovadă în sprijinul afirmaţiilor lui Mircea Govor a fost prezentată de o televiziune locală. La slujba de duminică, preotului din comuna Moftinu Mic le-a recomandat enoriaşilor cum să voteze.

Este în jurul nostru şi vicepepreşedinte Mircea Govor, care şi el este ortodox şi el este împreună cu noi. Şi ne îndeamnă şi el pe noi pe toţi să fim uniţi şi să votăm, să votăm, să votăm cu cei care sunt ortodocşi, să votăm cu Victor Ponta căci el poate să ne unească."

Și alți telespectatori ne-au transmis că biserica se implică în propaganda electorală. Radu Mărgărit ne-a trimis fotografia de mai jos cu mențiunea că „se întâmpla în urmă cu două zile la Mănăstirea Cozia”:

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Mircea Govor a stabilit şi o strategie pentru a-i îndruma pe alegători în ziua votului.

„Deci am hotărât în felul următor: la fiecare secţie de votare vreau să văd doi oameni în faţa secţiei de votare, din care să fie consilieri locali, (...) să fie directori/profesori de şcoli, să fie poştaşul din sat, să fie reprezentantul direcţiei sanitar-veterinare. (...) În faţa secţiei de votare să fie la intrare doi oameni care să stea de vorbă cu omul: Bună ziua, bine aţi venit, vă aşteptăm să veniti să fiţi de partea noastră şi la revedere". (sursă: www.gandul.info)

Nu doar alegătorii trebuie supravegheaţi şi îndrumaţi, ci şi partenerii, spune Mircea Govor: „Cei de la UDMR ne-au promis că vin cu noi. Ei sunt şmecheri, lucrează la două capete, dar nu funcţionează. Vom avea în fiecare localitate câte un ungur de-al lor şi câte unul de-al nostru. Şi vom sta să vedem ce vor să facă".

Mircea Govor susţine că nu s-a întâmplat nimic ieşit din comun la şedinţă. „A fost o şedinţă de familie, am fost în partid, în interiorul partidului (...) Am făcut o strategie pentru turul doi, acuma probabil ca am vorbit pe un ton mai ridicat, fiindcă am fost nemulțumit de rezultatele din primul tur”, a declarat Mircea Govor pentru Digi24.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri