Video Alexandru Rafila: Chiar dacă vom avea acoperire vaccinală de 30-40% la toamnă, s-ar putea să asistăm la un nou val

Data actualizării: Data publicării:
deputatul psd alexandru rafila
Deputatul PSD și reprezentatul României la OMS, Alexandru Rafila. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Alexandru Rafila a declarat, luni, la Digi24 că festivismul legat de performanțele campaniei de vaccinare îi determină pe oameni să creadă că lucrurile au intrat în normal.  Reprezentantul României la OMS a precizat că nu este exclus să asistăm la apariția unui nou val al pandemiei de Covid-19, chiar și dacă la toamnă vor fi 30-40% dintre români vaccinați. 

„Eu de la început am zis că nu trebuie să facem pariuri pe cifre și termene, trebuia să păstrăm cadența vaccinărilor”, a declarat Rafila într-o intervenție telefonică la Digi24.

Rafila consideră că festivismul nu ajută campania de vaccinare și susține că în mediul rural trebuie realizat un parteneriat cu autoritățile locale. Reprezentantul României la OMS a mai spus că modul în care decurge campania de vaccinare este foarte important în condițiile în care la toamnă ar putea să apară un nou val al pandemiei.

„Eu de la început am zis că nu trebuie să facem pariuri pe cifre și termene, trebuia să păstrăm cadența vaccinărilor. În mediul rural trebuie insistat și găsit parteneriatul cu autoritățile locale, tot acest festivism legat de performanțele campaniei descurajează oamenii care cred că am intrat în normal. Chiar dacă vom avea acoperire vaccinală la toamnă de 30-40%, s-ar putea să asistăm la un val, care sper eu să fie mic, dar nu putem exclude nici un scenariu, nu trebuie să excludem mutațiile”, a spus Alexandru Rafila. 

Alexandru Rafila a vorbit și despre a treia doză a vaccinului împotriva coronavirusului.

„Comisarul pentru sănătate, într-un răspuns pentru Parlament, a spus că în prezent nu există nicio recomandare pentru a treia doză, nu se exclude necesitatea pe viitor”, a precizat Rafila.

Citește și: Florin Cîțu, atac la Ludovic Orban: În România vaccinul este gratuit și va rămâne gratuit în această perioadă

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri