Carmen Dan vrea să-l facă general pe colonelul Paraschiv

Data publicării:
proteste omul in alb 180813_PARASCHIV_01_INQUAM_Photos_Alberto Grosescu
Foto: InquamPhotos/Alberto Groșescu

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a propus președintelui Klaus Iohannis înaintarea în grad a colonelului Cătălin Paraschiv, comandant al brigăzii speciale de intervenţie Vlad Ţepeş, pentru că a dat dovadă de ”un înalt profesionalism, responsabilitate și devotament în exercitarea atribuțiilor de serviciu”.

proteste omul in alb 180813_PARASCHIV_01_INQUAM_Photos_Alberto Grosescu
Foto: InquamPhotos/Alberto Groșescu

”În data de 15 octombrie, ministrul Afacerilor Interne a transmis președintelui României, domnul Klaus Iohannis, propunerea de acordare a gradului de general de brigadă cu o stea colonelului Paraschiv Dumitru Cătălin-Răzvan. Ministrul Afacerilor Interne își fundamentează propunerea pe faptul că ofițerul a dat dovadă de un înalt profesionalism, responsabilitate și devotament în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Totodată, ministrul Afacerilor Interne a transmis că au fost efectuate verificările necesare, de securitate și de legalitate, și își asumă responsabilitatea privind integritatea morală și profesională a ofițerului propus.” - se arată în comunicatul transmis Știrilor Pro TV.

Colonelul Cătălin Paraschiv este coordonatorul brigăzii speciale a Jandarmeriei. Cunoscut în spaţiul public drept „Omul în alb”, acesta a declarat că Brigada specială a Jandarmeriei a acționat conform legii, în timpul protestului de pe 10 august.

Îmbrăcat în alb și cu o eșarfă la gât, colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv,  șeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române, a fost surprins, pe 10 august, de unul dintre fotografii agenției InquamPhotos pe Calea Victoriei, în fața jandarmilor, în timp ce le dădea indicații dintr-o postură asemănătoare unui dirijor. Jandarmii sunt aliniați în fața acestuia și ascultă. 

Cătălin Paraschiv, şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române, spunea, la scurt timp după protestul diasporei, într-un interviu pentru Kamikaze, că nu el a fost comandantul acţiunii din 10 august din Piaţa Victoriei, că până în jurul orei 23.00 brigada specială nu a intervenit deloc şi că ordinul de evacuare a pieţei s-a primit în momentul în care „au început violenţele asupra forţelor de ordine de jur împrejur”, din toate părţile. El mai susţinea că scutierii care au fost suprinşi în imagini bătând oameni paşnici, unii dintre ei cu mâinile ridicate deasupra capului nu fac parte din brigada pe care o conduce.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri