Coșmarul unei asistente internate cu Covid-19 la Suceava: Am zis: „Dacă ne este rău noaptea, ce facem?” „Cădeți din picioare”

Data actualizării: Data publicării:
Health Authorities Seek Clues To EHEC Outbreak
FOTO: Getty Images

Mărturie cutremurătoare a unei asistente de la spitalul din Suceava, care a fost testată pozitiv pentru Covid-19, care a fost internată de săptămâna trecută la spitalul Sf Ioan cel nou de la Suceava. Femeia a povestit la Digi24, sub protecția anonimatului, coșmarul prin care trece în fiecare zi.

Sunt două toalete la 50 de bolnavi. Asistente – găsești una, vine dimineața, și mai vine una dacă ai norocul să vină seara, e bine. Infirmierele vin când aduc mâncarea, se preconizează să strângă casoletele cu mâncare, fiindcă nu se mănâncă. Un singur doctor a venit de joi, de când sunt eu. A venit un singur doctor și l-am întrebat cât timp voi sta: ‘Ah! Nu, știu. 7, 10, 14, nu știu’”, a povestit asistenta.

A venit o asistentă și am zis: ‘Dacă ne este rău noaptea, ce facem?’ ‘Cădeți din picioare’. Vi se pare normal? Sunt asistentă medicală. Eu, dacă făceam așa ceva pe secție la mine, mă zburau afară. Nu vine nimeni să spună când plecăm, dacă suntem bine, dacă nu suntem bine. De șapte zile, de când sunt aici, o singură dată a venit cineva la 3 noaptea și mi-a luat tensiunea”, a adăugat femeia.

Spitalul județean din Suceava a devenit un focar de infecție, cu 203 cazuri confirmate. O parte dintre aceștia sunt medici.

Editor web: M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri