Cum arată cea mai nouă navă din flota statului. Vânătorul de mine cumpărat de la Marina Regală Britanică a ajuns la Constanța

Cea mai nouă navă care a intrat în flota statului a ajuns marți în Portul Constanța. Este vorba despre un vânător de mine preluat de la Marina Regală Britanică.
Vânătorul de mine M 270 Slt.Ion Ghițulescu a ajuns în Portul Militar Constanța.
Ceremonia de sosire a început la ora 11.00, au transmis Forțele Navale Române.
Marșul vânătorului de mine către Portul Militar Constanța a început în 15 noiembrie. Timp de peste o lună, nava a parcurs aproximativ 4.500 de mile marine.
În perioada iulie-noiembrie echipajul navei s-a instruit sub coordonarea unei structuri a Marinei Regale Britanice.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de Gestionați preferințele – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Vânătorul de mine M 270 ”Sublocotenent Ion Ghiculescu”, fost HMS Blyth în Marina Regală Britanică, este primul dintre cele două vânătoare de mine prevăzute să fie livrate prin acordul de tip guvern la guvern, încheiat între România şi Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord.
Este o navă militară interoperabilă cu structurile NATO, face parte din clasa Sandown, are un deplasament de 600 de tone, lungimea de 52,5 metri, lăţimea de 10,9 metri, pescajul de 2,3 metri şi este dotat cu capabilităţi de luptă contra minelor marine (MCM).
În valoare totală de 150.000.000 de euro (fără TVA), programul „Vânător de mine” va creşte capacitatea Forţelor Navale Române de a acţiona eficient pentru contracararea pericolului de mine actual, în scopul protejării căilor de navigaţie şi a infrastructurii critice din zona de responsabilitate, potrivit Forțelor Navale Române.
Editor : G.M.
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News
Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv. Utilizarea profilurilor pentru selectarea conținutului personalizat. Dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor. Măsurarea performanței reclamelor. Utilizarea profilurilor pentru selectarea publicității personalizate. Crearea profilurilor de conținut personalizat. Crearea profilurilor pentru publicitate personalizată. Măsurarea performanței conținutului. Înțelegerea publicului prin statistici sau combinații de date din surse diferite. Utilizarea de date limitate pentru a selecta publicitatea. Utilizarea datelor limitate pentru a selecta conținutul. Date precise de geolocație și identificarea prin scanarea dispozitivului.