Doi elevi minori au avut relații intime în toaleta școlii. Directorul este acuzat că știa, dar că ar fi încercat să mușamalizeze cazul

Data publicării:
scoala din calarasi, unde doi elevi au avut relatii intime in toaleta

Un băiat de clasa a opta și o fată de clasa a șasea au avut relații intime în toaleta școlii, într-o comună din județul Călărași. Scandalul a izbucnit după ce băiatul s-a lăudat pe internet. Directoarea adjunctă susține că directorul știa și a încercat să mușamalizeze întâmplarea. Acum au aflat și părinții, primăria, poliția și Parchetul.

Daniela Dan, director adjunct al Școlii Generale Budești, din Călărași: "Aici este toaleta elevilor, unde s-a întâmplat cazul! La fete! Aici! Vreau să vă spun că nu a durat foarte, foarte mult, ci chiar foarte puțin. Elevii într-adevăr erau la ore. Au cerut la toaletă. În timpul ăla aici era liniște perfectă. Au cerut la toaletă, li s-a dat drumul pentru că este legal. După care au revenit în clasă".

Cazul s-a întâmplat pe 19 februarie. Despre relațiile intime dintre cei doi elevi minori s-a aflat însă în oraș, abia după ce băiatul s-a lăudat în fața prietenilor, iar prietenii l-au pârât pe rețelele de socializare.   

Ionel Matei, viceprimarul localității Budești: Învățăm copiii să facă sex în școală? Ce înseamnă asta?   

Daniela Dan, director adjunct al Școlii Generale Budești: Am aflat de la elevi! Elevii au fost primii care au auzit, după care au venit părinții fetei și au purtat discuții cu direcțiunea și cu colegii mei care sunt diriginți. Puțin s-a mușamalizat.

Reporter: În ce sens?

Daniela Dan: În sensul că nu au vrut să facă, ca să zic așa, o popularizare a... Și asta a condus spre, ca să zic așa, spre stricarea imaginii școlii.

Reporter: Cine a vrut să fie secret acest subiect?

Daniela Dan: Secret... Ca să fiu sinceră, domnul director a spus că dacă ținem secret, dacă se ține secret aici, vor fi protejați elevii.

Cazul este anchetat de poliție, Parchet, Inspectoratul Școlar al județului Călărași și Primăria Budești. Deocamdată, minorii au fost despărțiți. Eleva de 12 ani a fost transferată de familie la o școală din afara orașului. Băiatul a rămas în școala din Budești, unde dascălii au intensificat paza, iar femeile de serviciu au primit o sarcină nouă: trebuie să supravegheze toaletele mai des.  

Mihaela Dumitrașcu, profesor la Școala Generală Budești, din Călărași: "Psihologul școlar le-a propus să le facă consiliere, dacă sunt de acord, că numai prin cererea părinților se poate acest lucru. N-au vrut. S-a întocmit un grafic pentru femeile de serviciu care să supravegheze toaletele mai des. Noi, ca profesori de serviciu, de fiecare dată, intrăm în băi după ei. Nu ne ducem în cușeta lor. Am încercat și am discutat și cu părinții lui și cu părinții fetei, să îi facă să priceapă că a fost o greșeală enormă datorată hormonilor, vârstei, peste care trebuie să treacă cu ușurință".

Dincolo de hormonii vârstei, de teribilism și mai ales de lipsa totală de educație sexuală din școala românească, scandalul provocat de cei doi elevi minori a pus pe jar comunitatea Budești, cu tot cu primărie!

Ilie Mihai, primarul comunei Budești, Călărași: "Atâta timp cât primarul orașului Budești nu a fost înștiințat de cele întâmplate în școala orașului Budești, nu eu propun ca domnul director să fie înlocuit din funcție sau schimbat. Dar i-aș recomanda să-și dea demisia.

Directorul acuzat că a dorit mușamalizarea cazului s-a învoit astăzi de la școală din motive medicale. Dascălii spun că avut tensiunea mare și s-a simțit rău. Jurnaliștii Digi24 l-au căutat telefonic pentru a-i afla părerea despre scandalul izbucnit în școală, dar fără succes.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri