Atenţie! Amenzi uriaşe pentru mucurile de ţigări aruncate pe jos

Data publicării:
mucuri tigari shutterstock_590099810
FOTO: Shutterstock

Poliţiştii din sectorul 3 dau amenzi usturătoare celor care aruncă ambalaje, sticle sau mucuri de ţigară pe jos. Vizaţi sunt şi elevii care fumează în jurul şcolilor şi aruncă chiştocul pe trotuar.

Amenzile sunt cuprinse între 2000 şi 5000 de lei. Edilul admite că sancţiunile sunt mari, dar dă asigurări că asta nu are nicio legătura cu lipsa banilor din bugetul primăriei din acest an.

"Cu vorba bună nu se face civilizaţie", spune primarul sectorului 3, Robert Negoiţă.

Cei care vor fi prinşi că aruncă gunoaie pe jos, în special mucuri de ţigară, vor fi imediat amendaţi de poliţişti.

Notificări au fost trimise şi liceelor şi şcolilor din întreg sectorul. Diriginţii trebuie să-i informeze mai departe pe părinţi.

Elevii recunosc că nu mereu duc ţigara la coşul de gunoi.

„N-am aruncat pe jos. Acum mă duceam la gunoi să o arunc, e în buzunar. Staţi că nu mai ştiu în care buzunar E o acţiune bună că reducem gunoiul de pe jos, dar nu ştiu câţi oameni o să o respecte”.

Când o sa fie pe stradă singuri şi nu o să-i vadă nimeni, tot acelaşi lucru o să îl facă.”

„Mă duc să o arunc la gunoi. (Rep: Faci tot timpul aşa?) Nu făceam până acum o săptămână, când un poliţist deghizat în civil mi-a spus că este o amendă destul de mare. M-a iertat atunci, dar m-am învăţat minte”.

Mirela Dinescu - directorul Liceului "Nicolae Kretzulescu": „Mi se pare o acţiune binevenită, mai ales că, de multe ori, asfaltul se transformă într-un covor de ţigări. Sunt tineri, se apucă din ce în ce mai devreme de fumat.. Câteodată, îi mai punem să măture”.

Amenzile pentru cei care sunt prinşi că aruncă resturi pe jos sunt cuprinse între 2000 şi 5000 de lei. Măsura nu s-a luat pentru a acoperi gaura din buget, spune edilul sectorului 3.

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3: „Avem probleme cu costurile. Dar şi aşa consider că este în neregulă ca banii din amenzi să-i folosim în alte scopuri decât educaţie Nicăieri nu s-a făcut civilitzaţie doar cu vorbă bună”.

Numai în luna februarie, peste 2000 de persoane din sectorul 3 au fost sancţionate contravenţional pentru că au aruncat mizerii pe jos. Cuantumul amenzilor depăşeşte 4 milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri