Destin cumplit pentru o familie din Bihor: cinci copii din șase, victime ale unor accidente rutiere

Data actualizării: Data publicării:
accident oradea fete

Un accident grav s-a petrecut sâmbătă în centrul municipiului Oradea. Patru surori au ajuns la spital după ce un șofer inconștient le-a lovit în plin, deși copilele se aflau pe trotuar. Impactul a fost atât de puternic, încât două dintre fete au fost târâte câțiva metri sub mașină, de unde au fost scoase de pompierii de la descarcerare. Din nefericire, medicii au fost nevoiți să-i amputeze gamba stângă uneia dintre ele. Trist este că fetele mai au un frate, tot victimă a unui accident rutier, aflat în comă de aproape un an.

Cele patru surori se întorceau dintr-o excursie şi îl aşteptau pe fratele lor în Centrul Civic al oraşului, pentru a le duce acasă. Chiar în fața sediului Poliției Rutiere, au fost izbite în plin, în timp ce stăteau pe trotuar. Fratele victimelor a ajuns la locul accidentului exact în momentul în care erau luate de ambulanță.

- M-a sunat cea care e doar puțin julită că o mașină a intrat pe stradă, asta cu număr de Polonia, a rupt un semn de aluminiu sau ce era, a intrat pe stradă și le-a luat din plin, a povestit Mirel Toma, fratele victimelor.

- Fetele erau pe trotuar?

- Da, pe trotuar, și poliția a zis că le-a luat de sub mașină.

De vină a fost un șofer de 20 de ani care a mai avut în trecut permisul suspendat pentru viteză excesivă. Acum a pierdut controlul autoturismului din aceeaşi cauză.

La efectuarea curbei la dreapta să intre pe Strada Clujului, nu a adaptat viteza la un carosabil umed pe timp de ploaie, a lovit bordura care desparte trotuarul de partea carosabilă, a pătruns pe trotuar unde a lovit din plin un grup format din patru persoane, trei minori și o persoană adultă”, a explicat comisarul Alin Gherman, șeful Biroului Rutier Oradea.

Impactul a fost atât de mare, încât două dintre surori au ajuns sub mașină, fiind scoase ulterior de salvatori.

Toate cele patru fete cu vârste de 7, 11, 14 și 19 ani au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență din Oradea. Una dintre ele va fi externată, însă celelalte, aflate în stare mai gravă, rămân sub supravegherea medicilor.

„Cea mai mică dintre surori a suferit un traumatism cranian și toracic, escoriații, va fi internată pentru supraveghere la Spitalul Municipal. A treia a suferit o amputație traumatică la nivelul gambei stângi, a plecat cu elicopterul la Spitalul Județean din Timișoara, pentru a se încerca reimplantarea, dacă va fi posibil, și cea de-a patra, cu un traumatism cranian, fracturi ale oaselor craniului, fracturi costale multiple, va rămâne internată la Spitalul Județean, secția de neurochirurgie”, a declarat dr. Hadrian Borcea, șeful UPU-SMURD Oradea.

Pe numele şoferului a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Tragedia familiei e cu atât mai mare cu cât fetele mai au un frate în comă de aproape un an, tot victimă a unui accident rutier.

Reporter: Anca Deac / Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri