Diana Șoșoacă, George Simion, Claudiu Târziu și alte 5 persoane, amenzi de câte 15.000 de lei fiecare, după protestul de luni

Data actualizării: Data publicării:
Manifestanți anti-mască în Piața Victoriei.
Protest în Bucureşti, 31 martie 2021. Manifestanții au demonstrat împotriva obligativității de a purta mască și împotriva restricțiilor impuse de autorități. Foto: Inquam Photos / George Călin

Diana Șoșoacă, George Simion și Claudiu Târziu vor fi amendați cu câte 15.000 de lei fiecare, după protestul care a avut loc luni în București, spun surse Digi24. Alături de aceștia, încă 5 persoane care au fost implicate în manifestația din Capitală vor fi amendate cu câte 15.000 de lei.

În ultimele zile, mii de oameni au ieșit pe străzi în Bucureşti şi în marile orașe din țară. Manifestanții sunt împotriva obligativității de a purta mască și împotriva restricțiilor impuse de autorități.

Miercuri, pentru a patra seară la rând, câteva sute de oameni s-au adunat în Piaţa Universităţii din București, după care au mărşăluit pe traseul Universitate - Calea Moşilor - bulevardul Ştefan cel Mare - Piaţa Victoriei, unde s-au întâlnit cu un grup mai mic de protestatari, în faţa sediului Guvernului.

George Simion: „Nu organizăm, dar participăm”

George Simion spune că vinovaţii de violenţă de la aceste proteste trebuie traşi la răspundere, adăugând că membrii AUR vor participa la protestele din toată ţara în funcţie de decizia proprie.

Simion a precizat că membrii AUR îşi asumă să participe la proteste, alături de români, și susține că nu formaţiunea pe care o conduce a organizat aceste proteste, ci „românii simpli”.

„Am participat, în continuare membrii AUR vor participa la protestele din toată ţara, în funcţie de decizia proprie, este opţiunea de a lupta pentru libertate. Noi ne-am asumat să fim alături de români la aceste proteste, nu organizăm, dar participăm. (...) Românii sunt îndreptăţiţi să iasă în stradă, este protestul lor, este protestul românilor simpli, a adăugat Simion.

Însă din anunțurile sale postate pe Facebook exact asta se înțelege: George Simion și AUR au chemat lumea luni la proteste, la ora 17:00, în fața prefecturilor, pentru a opri nebunia și pentru a ne lua țara înapoi. Postările sale au strâns zecii de mii de aprecieri și de distribuiri.

Bode, despre prezența parlamentarilor AUR la MAI: „Aici nu vine fiecare când vrea, nu e sat fără câini”. Replica lui George Simion

Întrebat ce părere are despre prezența parlamentarilor la proteste, Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că e normal ca și aceștia să aibă nemulțumiri și pot să le exprime în stradă, la fel ca orice alt cetățean, atâta vreme cât nu se folosesc ilegal de funcțiile lor. Bode a răspuns și întrebării legate de solicitarea membrilor AUR de a veni la o întrevedere la Ministerul de Interne. Acesta a precizat că „MAI nu e sat fără câini să vină fiecare când vrea”.

Această guvernare este un sat fără câini în care nu știe dreapta ce face stânga. Ei nu respectă măsurile, dar cer românilor să le respecte”, a spus George Simion.

Jandarmii, atacați cu pietre în Piața Unirii, luni după miezul nopții. S-au folosit gaze lacrimogene

După încheierea protestului, 50-60 de manifestanți au început să arunce cu pietre și cu sticle în jandarmi, în Piața Unirii din București. Forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene. Un jandarm a fost rănit.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri