Procurorii explică de ce nu s-a luat nicio măsură preventivă față de șoferița care a lovit mortal două fetițe

Data publicării:
anchetatorii fac cercetarea la fata locului dupa accidentul din bucuresti soldat cu moartea a doi copii
Procurorii explică de ce nu s-a luat nicio măsură preventivă față de șoferița care a lovit mortal două fetițe. FOTO: Captură Digi24

Femeia care a provocat accidentul din București în urma căruia au murit două fetițe aflate pe trotuar a fost lăsată să plece după trei ore de audieri pentru că era rănită după loviturile primite.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Sectorului 2, Rodica Nițescu, a declarat că femeia a fost audiată și s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, dar că nu sunt indicii că ar fi fost băută.

Procurorul a precizat că femeia era foarte lovită, mai ales la față și că era în stare de șoc.

"A fost bătută, era într-o stare foarte proastă, era și în stare de șoc. Nu s-a considerat că este oportună luarea vreunei măsuri", a afirmat procurorul Rodica Nițescu pentru HotNews.ro.

Potrivit acesteia, femeia a mers singură la audieri după ce a primit îngrijiri medicale la spital, dar nu le-a putut explica anchetatorilor cum s-a petrecut accidentul, așa că va fi reaudiată.

Femeia de 56 ani este cercetată pentru ucidere din culpă.

Conform informațiilor Digi24, ea le-a spus polițiștilor că a pierdut controlul volanului, a recunoscut că nu conducea prea des și că a încurcat pedalele.

Tragedia s-a produs sâmbătă seară, pe strada Mențiunii din nordul Capitalei, după ce o șoferiță a pierdut controlul volanului, a intrat într-un stâlp, apoi într-un gard. Cele două fete (de 14 și, respectiv, de 6 ani) erau pe trotuar. Ambele au fost duse de urgență la spital, însă medicii nu le-au putut salva.

Polițiștii care au vizionat imaginile de pe camerele video spun că mașina a venit cu viteză foarte mare. 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri