Șoferița care a provocat accidentul mortal din București, chemată iar la audieri. Declarația mamei uneia dintre fetele omorâte

Data actualizării: Data publicării:
mama uneia dintre fetele omorate in accidentul din bucuresti
Mama uneia dintre fetele omorâte în accidentul rutier spune că în acest caz trebuie să se facă dreptate. FOTO: Captura Digi24

Audierile în dosarul de ucidere din culpă deschis după accidentul din București soldat cu moartea a două fete se reiau luni. Cele două se jucau pe trotuar în cartierul Andronache din Capitală când au fost lovite în plin de un bolid scăpat de sub control de șoferiță.

Șoferița,  în vârstă de 56 ani, este cercetată pentru ucidere din culpă. Conform informațiilor Digi24, ea le-a spus polițiștilor că a pierdut controlul volanului, a recunoscut că nu conducea prea des și că a încurcat pedalele.

Femeia va fi audiată din nou luni, după ce în noaptea de sâmbătă spre duminică nu a putut da explicații procurorilor din cauza stării în care se afla. Procurorii au spus că era în stare de șoc și că fusese bătută. În aceste condiții, după trei ore, ea a fost lăsată să plece, audierea fiind amânată.

Mama uneia dintre fete spune că în acest caz trebuie să se facă dreptate: "E în libertate, dar legea trebuie să își facă datoria, să își facă dreptate, să își facă datoria".

Fratele uneia dintre victime susține că accidentul a fost provocat și de faptul că în zonă nu sunt limitatoare de viteză, deși au fost cerute: "De foarte multă vreme, toată lumea a făcut cerere, dar ni se spune că nu sunt bani!"

El afirmă că limitatoarele de viteză ar fi trebuit puse tocmai pentru că pe străzile din zonă se circulă cu viteză: "De aia s-a întâmplat și necazul cu surioara mea și cu cealaltă fetiță".

Tragedia s-a produs sâmbătă seară, pe strada Mențiunii din nordul Capitalei, după ce o șoferița a pierdut controlul volanului, a intrat într-un stâlp, apoi într-un gard. Cele două fete (de 14 și, respectiv, de 6 ani) erau pe trotuar. Ambele au fost duse de urgență la spital, însă medicii nu le-au putut salva.

Polițiștii care au vizionat imaginile de pe camerele video spun că mașina a venit cu viteză foarte mare. 

Citește și:

VIDEO. Imagini de pe camerele de supraveghere cu accidentul din București, în care au murit două fete. Ce spun martorii și vecinii

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri