Explicația pentru numărul mare de cazuri de COVID din București. Prefect: Suntem în zona verde

Data actualizării: Data publicării:
Teste coronavirus
Foto: GettyImages

Crește din nou numărul cazurilor noi de coronavirus în România. 1409 infectări în 24 de ore, la peste 24.300 de teste, au anunțat autoritățile. Cele mai multe cazuri noi sunt în București: 228. Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a explicat la Digi24 cum s-a ajuns în această situație.

În primul rând că noi suntem în zona verde. Dacă raportăm la 10.000 de locuitori, chiar și astăzi sunt 1,14 la 10.000 de locuitori. Iar dacă raportăm la data de 16 august, am avut 0,32. Observați că față de data de ieri, adică pe 18 august, când au fost 135, astăzi sunt 228. Asemenea salturi pot să apară și datorită raportărilor întârziate ale cazurilor. Bucureștiul este în linia verde și gândiți-vă că orice persoană testată în București, chiar dacă este din provincie, este raportată în București”, a spus Cojanu.

În altă ordine de idei, să reținem faptul că sunt județe care aproape că nu fac nicio testare, iar în București se fac zilnic între 15 și 20.000 de teste. Media e vreo 18.000. Oamenii pleacă în concediu, se testează voluntar, sunt diverse motive. Alții sunt testați fiindcă s-au descoperit la serviciu sau printre contacții lor persoane cu COVID și atunci se face această testare”, a adăugat el.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri