Medic rezident, găsit mort. Managerul Spitalului Județean Timişoara: „Să nu creadă cineva că dacă suntem medici, suntem dumnezei”

Data actualizării: Data publicării:
medical doctor with protection mask, glasses and suit with stethoscope
Foto: Guliver/Gettyimages

Gest șocant al unui medic rezident din Timișoara. Tânărul, în vârstă de 28 de ani, a fost găsit duminică seară fără suflare.

UPDATE 12.54. "El a fost găsit în stare de inconştienţă de un echipaj SMURD în această dimineaţă, în jurul orei 6,00, din informaţiile pe care le avem. Din păcate, manevrele de resuscitare au eşuat şi nu a mai putut fi salvat. Ne exprimăm nu doar regretul, ci condoleanţele pentru familia medicului. Era un medic excepţional, un student de nota 10, preocupat de profesia aceasta, a lucrat o perioadă şi pe zona roşie COVID, cu bolnavii infectaţi cu SARS-CoV-2, în Spitalul Judeţean Timişoara. În ultima perioadă a lucrat din nou pe ATI non-COVID", a declarat managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu.


Managerul spitalului a tras şi un semnal de alarmă, având în vedere că, din informaţiile iniţiale, ar putea fi vorba de o sinucidere, care poate fi atribuită stresului imens la care sunt supuşi medicii în această perioadă.

"Să nu creadă cineva că dacă noi suntem medici, suntem dumnezei, că nu avem trăiri emoţionale, vieţi personale sau probleme de sănătate. După un an de luptă cu această boală, indiferent de specialitatea pe care o au medicii, indiferent de experienţă, dacă lucrezi şi 24 de ore pe zi după o gardă, dacă ştii că ai făcut tot ce ai putut şi totuşi un pacient moare, indiferent că e patologie COVID sau nu, asta nu înseamnă că pe medici nu-i afectează. Îi afectează enorm, pentru că şi ei sunt oameni", a adăugat dr. Raul Pătraşcu.

Un medic de numai 28 de ani din Timișoara s-a sinucis. Medicul lucra la secția ATI, la Spitalul Județean din Timișoara.

Descoperirea șocantă a fost făcută chiar de mama acestuia, care l-a găsit în casă, fără suflare. 

Din primele informații, tânărul a murit după ce și-ar fi injectat o substanță folosită în secțiile ATI din spitale.

Deocamdată nu se cunosc cauzele pentru care tânărul a ales să-și pună capăt zilelor. 

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri