Galerie Foto Imaginile cu „mita din lighean”. Procurorii au publicat fotografiile, după cearta cu MAI

Data actualizării: Data publicării:
mita din lighean suceava
Banii erau ascunși în ligheane și găleți de angajații de la Permise și RAR din Suceava. Foto: DNA

În premieră, DNA a publicat fotografiile cu "mita din lighean" de la Serviciul Permise Suceava, după ce procurorii i-au acuzat pe cei de la MAI că au anunțat cazul înaintea lor. Banii, 1,2 milioane de euro, erau ascunși în ligheane și găleți de angajații de la Permise și RAR.  

mita permise suceava
Peste 1,2 milioane de euro, ceasuri, bijuterii şi autoturisme de lux, găsite de DNA la percheziţiile de la Permise Suceava. Foto: DNA

   

Procurorii anticorupție au descoperit aproape 1 milion de euro ascunși în găleți, ligheane și chiar în pereți, în timpul perchezițiilor de joi, de la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava, RAR, dar și la domiciliile angajaților.

Sume uriașe găsite de DNA la percheziţiile de la Permise Suceava: Peste 1,2 milioane de euro, dar și bijuterii și mașini

Procurorii DNA, Serviciul Teritorial Suceava, au ridicat peste 1,2 milioane de euro, ceasuri şi bijuterii din aur, precum şi opt autoturisme de lux, în urma percheziţiilor efectuate joi. 

Potrivit unui comunicat al DNA, în urma efectuării a 67 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Suceava, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Neamţ şi Bacău, au fost ridicate sume de bani şi bunuri în valoare de peste un milion de euro: 1.225.000 euro; 790.000 lei; 12.000 dolari; 1.500 lire sterline; 37 ceasuri de lux; 21 brăţări; 18 lanţuri şi 4 pandantive de aur; 8 autoturisme de lux.

În cele trei dosare, procurorii anticorupţie desfăşoară cercetări în legătură cu comiterea, de către mai mulţi funcţionari publici printre care şi poliţişti şi alte persoane, a următoarelor infracţiuni: luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, constituirea unui grup infracţional organizat şi spălarea banilor.

Concret, în perioada 2018 - 2020, la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Suceava ar fi funcţionat o grupare infracţională în care, alături de poliţişti şi funcţionari, au fost cooptate mai multe persoane printre care instructori auto şi angajaţi ai Registrului Auto Român (RAR).

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri