Iohannis: Cineva propunea măsura aberantă ca persoanele peste 65 să fie carantinate. E inacceptabil! Nu vine nimeni să vă ia de acasă

Data actualizării: Data publicării:
cuplu batrâni, izolare, coronavirus
FOTO: Profimedia Images

Președintele Klaus Iohannis a criticat ideea lansată de la directorul Institutului Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel, de a izola de familiile lor persoanele cu vârste de peste 65 de ani.

A apărut o documentație de la un institut. Nu poate veni un institut, oricât de bine cotat, să spună ce și cum... A apărut o idee care a dus la foarte multă neliniște. Într-un asemenea plan cineva propunea măsura aberantă ca persoanele peste 65 să fie carantinate. Așa ceva nu se va întâmpla, e inacceptabil. Trăim într-o societate liberă, dar în nici un caz nu venim cu asemenea măsuri totalitare. Deci, stați liniștiți, nu vine nimeni să vă ia de acasă și să vă ducă în carantină, nu vine nimeni cu măsuri inumane”, a declarat Klaus Iohannis.

„Când va fi nevoie, vom veni să vă explicăm ce măsuri trebuie luate ca să vă protejați voi, în niciun caz statul nu va veni să impună astfel de măsuri inumane, care nici nu trebuie discutate într-o societate din secolul XXI. Astfel de planuri prost gândite și prost prezentate nu fac decât să induca panica. Panica e lucrul ultim de care avem nevoie. Toata lumea trebuie să fie responsabilă, inclusiv cei de la diferite institute de știință”, a mai spus președintele după ședința de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 de marți.

Un proiect al doctorului Adrian Streinu Cercel care propune izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru trei luni de acum înainte și chiar despărțirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor, care a generat deja reacții negative în rândul opiniei publice, a fost respins categoric de către Guvern luni, iar a două zi a fost sancționat și de președintele Klaus Iohannis. Streinu Cercel a reunit propunerile în cadrul unui așa-zis proiect de relaxare a măsurilor de combatere a răspândirii epidemiei, care însă nu are girul Guvernului și a fost respins, categoric, luni, și de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri