Condamnare definitivă în dosarul Black Cube

Data actualizării: Data publicării:
black cube

Israelianul Ron Weiner a fost condamnat la 2 ani si 8 luni cu suspendare. Este al doilea spion Black Cube condamnat. Aceeași pedeapsă a primit-o şi primul condamnat. Decizia Curții de Apel București e definitivă, relatează Digi24.

Spionul Ron Weiner a fost condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendate după ce acesta și-a recunoscut vinovăția în dosarul „Black Cube” privind hărțuirea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Instanța a mai dispus un termen de supraveghere de 3 ani în cazul lui Ron Weiner, perioadă în care el are mai multe obligații: să se prezinte periodic la Serviciul de Probațiune București, să anunțe schimbarea locuinței sau a locului de muncă, să nu comunice cu persoanele vătămate.

În plus, el a fost obligat să presteze 60 de zile muncă în folosul comunității, în cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4 București (activități de întreținere, gospodărie și recondiționare mobilier) sau în cadrul Fundației pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare București (dezasamblare și sortare a componentelor electronice și electrice).

Decizia este definitivă.

Ron Weiner este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, iar David Geclowicz de complicitate la aceste infracţiuni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri