Dosarul „Mită pentru permise auto”: Pedepsele au fost reduse în baza noului Cod Penal

Data publicării:
ciocanel 1-2

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a redus pedepsele inculpaţilor în Dosarul Permiselor falsificate de la Piteşti. Prima instanţă, Curtea de Apel Târgu Mureş, s-a pronunţat în acest caz în februarie 2012 şi a împărţit ani grei de închisoare celor 28 de inculpaţi.

ACTUALIZARE ora 13:29 Pedepsele au fost reduse de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Astfel, fostul şef al Serviciului de Permise, Codruţ Vlăsceanu, condamnat anterior la 14 ani de închisoare, a primit o pedeapsă redusă cu opt ani. Astfel, el va avea de executat şase ani de detenţie.

Nimeni nu a fost însă achitat. Ceilalţi 27 de inculpaţi au primit între 1 an şi şase luni şi 14 ani de închisoare cu executare.

Fostul şef al Serviciului de Permise, comisarul şef Codruţ Gheorghe Vlăsceanu, fusese condamnat inițial la 14 ani de închisoare şi şase ani interzicerea unor drepturi. Alte 27 de persoane, foşti subalterni, instructori auto sau şoferi, au fost de asemenea condamnate.

Instanţa Curţii de Apel a decis de asemenea anularea a 50 de permise despre care s-a dovedit că au fost eliberate ilegal.

400 de dosare au stat la baza rechizitoriului procurorilor. Aceştia au arătat că angajaţii Serviciului de Permise primeau între 2000 şi 8000 de euro mită pentru a elibera acte unor persoane care nu aveau acest drept. Angajaţii Serviciului din Piteşti ar fi eliberat permise inclusiv unor persoane care nici măcar nu s-au prezentat la examenul auto.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri