Video Exclusiv Sorina Pintea, prinsă în flagrant în timp ce ar fi luat mită o sumă mare de bani. A fost adusă la audieri la DNA București

Data actualizării: Data publicării:
sorina pintea ochelari - george calin inquam
FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, ar fi fost prinsă în flagrant de procurorii DNA. Pintea este acuzată că ar fi luat mită o sumă mare de bani într-un contract de achiziții. Ea a fost adusă la București în cursul nopții pentru a fi audiată și este posibil ca la sfârșitul audierilor să fie reținută.

Actualizare sâmbătă, 29 februarie, ora 9:00. Digi24 a publicat primele imagini cu sosirea mașinii în care se afla Sorina Pintea la DNA.


Actualizare sâmbătă, 29 februarie, ora 7:00. Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a ajuns în urmă cu puțin timp la sediul DNA din Capitală. Ea dă acum explicații în fața procurorilor. Ar fi fost prinsă în flagrant, la Baia Mare, în timp ce lua mită. Ancheta vizează un contract cu echipamente medicale pentru combaterea coronavirusului. 

Actualizare 22:00 - Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a fost luată de la Baia Mare, după 10 ore de percheziții și audieri, și este dusă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la București, pentru a fi audiată de procurorii DNA din cadrul Structurii Centrale, au declarat surse din anchetă.

Sorina Pintea a fost ridicată în baza unui mandat de aducere și este dusă la București, unde va fi audiată de procurorii Structurii Centrale. Fostul ministru și organele anchetă au pornit spre Capitală în jurul orei 22.00.

„La Structura Centrală se vor desfășura activitățile de urmărire penală în continuare”, au precizat sursele citate.


Anchetatorii au indicii referitoare la implicarea acesteia într-un caz de corupţie. Potrivit unor surse judiciare, ancheta în cazul Sorinei Pintea vizează un contract de achiziții a unor echipamente medicale folosite la combaterea noului coronavirus.

Nu este clar ce sumă ar fi primit fostul ministru al Sănătății. Potrivit primelor informații, Pintea ar fi primit mită 120.000 de euro, însă spun alte surse că ar fi vorba despre 120.000 de lei. Banii ar fi fost găsiți în biroul lui Pintea.

Procurorii au percheziționat biroul fostului ministru al Sănătății de la ora 14:00 până aproape de ora 22:00.

Sorina Pintea a fost ministru al Sănătății în Guvernul PSD, Viorica Dăncilă, iar după ce Guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură, Pintea s-a întors la Spitalul din Baia Mare, unde ocupa funcția de manager.

În luna mai a anului trecut, Sorina Pintea a declarat la o dezbatere: „Eu cred că suntem un popor de infractori”. După 10 luni, fostul ministru al Sănătății este anchetată într-un dosar de luare de mită în calitate de director al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare.

Tot anul trecut Pintea mai spunea că „puteți să mă acuzați pentru orice, dar nu pentru corupție”.

Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 cazul de luare de mită în care este implicată Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății. Gazetarul spune că acum este cazul nu de coronavirus și de coruptovirus, care „ ucide mai eficient și decât cancerul”. CTP pune și o întrebare retorică: „Dacă acum ia o șpagă de dimensiunea asta, la spitalul unde este director, cât a fost ministru cam cu ce cifre s-a jucat?”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri