Video Klaus Iohannis atacă dur PSD: Se luptă ca să dea Ardealul ungurilor. Jó napot kívánok, Ciolacu

Data actualizării: Data publicării:
Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni
Președintele României, Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis are miercuri o nouă ședință de lucru, la Palatul Cotroceni, la care participă premierul, mai mulți miniștri din cabinet și șeful DSU, Raed Arafat. Înaintea ședinței, președintele a ieșit public pentru a critica adoptarea tacită a unui proiect care prevede autonomia Ținutului Secuiesc.

Declarația președintelui:

„Jó napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD)

Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor.

Jó napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista. Vă mulţumesc!”, a declarat Klaus Iohannis.

Senatorii au fost convocați în ședință, de la ora 14, cu un singur proiect pe ordinea de zi: autonomia Ținutului Secuiesc.

Legea a fost subiect de dispute politice miercuri dimineață, după ce proiectul a fost adoptat tacit, fără dezbatere, de Camera Deputaților. Adoptarea tacită presupune că legea nu a ajuns pe ordinea de zi, pentru a putea fi adoptată sau respinsă, și trece de prima cameră a Parlamentului fără să fie votată de deputați. Senatul este cameră decizională, iar partidele parlamentare anunță că vor respinge proiectul inițiat de trei parlamentari UDMR.

Adoptarea tacită a autonomiei Ținutului Secuiesc a fost principalul subiect al dimineții de miercuri pentru politicienii din Parlament, care s-au grăbit să trimită reacții publice în care să acuze adversarii politicii de „iresponsabilitate”, pentru că „au uitat” să dezbată un astfel de proiect, care după expirarea termenului de dezbatere a fost adoptat tacit. Vina a fost pasată de la un partid la altul.

Citește și Senatorii dezbat și votează proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc. Partidele își pasează vina după adoptarea tacită a legii

Editor: Robert Kiss

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri