Purtarea măștii devine obligatorie, de luni, pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor din județul Galați

Data actualizării: Data publicării:
Masca de protecție devine obligatorie, de luni, pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor din județul Galați
Foto: Facebook/ Instituția Prefectului - județul Galați

Purtarea măștii de protecție devine obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor din județul Galați. Restricția este valabilă începând de mâine.

„Având în vedere creșterea numărului de infectări la nivelul unităților de învățământ din județul Galați, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a adoptat, prin hotărâre următoarea măsură: începând cu data de 05.10.2020 purtarea măștii de protecție pe o rază de 100 m în jurul unităților de învățământ din județul Galați, precum și în perimetrul acestora este obligatorie”, a anunțat instituția prefectului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat vineri că în ultimele șapte zile s-au înregistrat, „oarecum în legătură cu activitatea școlară”, 158 de copii infectați și 73 de cadre didactice și nedidactice infectate cu coronavirus.

"În ultimele șapte zile care le putem pune oarecum în legătură cu activitatea școlară avem 158 de copii infectați și 73 de cadre didactice și nedidactice. Menționez că toată această ultima perioada poate fi pusă în legătură cu activitatea școlară, cea de-a două săptămâna din primele 14 zile. La fel, dacă ne raportăm la cele peste 130.000 de cazuri, de la începutul acestei pandemii, avem 3200 de copii între 0 și 9 ani și 5200 de copii între 10 și 19 ani.

În ultima săptămâna, la nivel național, mergem pe un număr pe care l-am evaluat și în anchetele epidemiologice. Sunt 276 de copii între 0 și 9 ani și 597 între 10 și 19 ani, în perioada 21 - 29 septembrie".

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri