Medic: Situația generată de Flavia Grosan e picătura care a umplut paharul. Trebuie să convingem pacienții să ne lase să-i salvăm

Data actualizării: Data publicării:
flavia grosan intr-o rochie rosie cu sclipici.
Flavia Groșan, medicul care susține că a tratat 1.000 de pacienți cu COVID cu propria schemă de tratament. Foto: Facebook

Medicul-șef UPU SMURD Bihor, Hadrian Borcea, a descris la Digi24 situația dramatică în care ajung pacienții care se lasă influențați de teoriile medicului Flavia Grosan, cea care a spus că oxigenul medical în cantități mari provoacă edeme cerebrale.

Această situație generată de Flavia Grosan aș pune-o sub forma picăturii care a umplut paharul. E un fenomen care a început la sfârșitul anului trecut și s-a tot acutizat, dar săptămâna trecută a ajuns la paroxism.

Pacienți în stare gravă ajung în ultimul moment la spital și refuză administrarea oxigenului fără să înțeleagă că acest adjuvant al terapiei Covid este foarte important și e ceva față de care organismul uman nu poate fi ajutat să treacă peste boală.

E o convingere proprie pe care și-o creează, sunt păreri din social media spuse de persoane fără prea multă responsabilitate și fără să se gândească ce efecte au asupra celui care ascultă. Aceste cuvinte duc la tragedii.

De când lucrez că medic UPU aproape de 30 de ani n-am întâlnit să avem lunar pacienți care ajung de limita stopului cardio-respirator pentru că nu vor să vină la spital și dacă ajung e greu să-i convingem ce e nevoie să facem.

Din păcate, sunt tot mai multe de la o zi la altă aceste cazuri. E o presiune în plus pe echipa medicală de la UPU să convingă aceste persoane și această convingere trebuie făcută contra timp. Deseori sunt zeci de minute, ore, încercând să le explicăm.

E ceva de nedescris ce se întâmplă", a declarat medicul.

Medicul pneumolog Flavia Groșan a stârnit o controversă la nivel național după ce a afirmat că protocolul medical din spitale „ucide” pacienți, că oxigenul medical în cantități mari provoacă edeme cerebrale și că pacienții COVID cu saturație de 80% pot să se trateze acasă. Declarațiile sale au fost aproape unanim respinse de colegii pneumologi, iar Colegiul Medicilor a discutta cazul ei.

Medicul orădean Flavia Groșan a scăpat fără sancțiune în urma ședinței de luni a Colegiului Medicilor Bihor. A venit însoțită de avocat, însă membrii comisiei de etică i-au explicat că nu este vorba despre o anchetă, ci despre o simplă discuție pe marginea afirmațiilor sale.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri