Video Trenurile dinspre munte au avut întârzieri de peste 3 ore, după ce o locomotivă a luat foc în localitatea Brazi

Data actualizării: Data publicării:
incendiu tren
O locomotivă a luat foc în localitatea Brazi. Foto: Captură video

Un incendiu s-a produs la o locomotivă pe raza localităţii Brazi, respectiv între Brazi şi Crivina, a informat ISU Prahova, duminică după-amiază. Au urmat apoi ore de așteptare pe calea ferată, pe linia care leagă Bucureștiul de stațiunile montane. Trenul a cărui locomotivă a luat foc transporta îngrășăminte chimice, azotat de amoniu. Din fericire, mecanicul a dat dovadă de sânge rece și a decuplat la timp locomotiva în flăcări, astfel că riscul de explozie a fost îndepărtat. CFR a anunțat ulterior că 15 trenuri care circulau în mod normal pe Valea Prahovei, între Brașov și București, au fost blocate pe traseu.

ACTUALIZARE 22:40. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat la Digi24 că astfel de incidente se pot repeta, din cauza infrastructurii deficitare. „Nu pot să întorc lucrurile peste noapte. Asta este situația României în acest moment,” a comentat ministrul.

ACTUALIZARE 20.00 Timp de peste 3 ore a fost blocată circulația feroviară pe ruta Brașov București după ce locomotiva unui tren de marfă a luat foc, în apropiere de Brazi. Circulația s-a reluat doar în urmă cu puțin timp și cel puțin 6 trenuri au fost afectate de acest incident. Tabela de sosiri din Gara de Nord indică întârzieri de peste 3 ore pentru trenurile pline de turiști care vin de la munte.

ACTUALIZARE 19:45 Circulația feroviară a fost redeschisă pe firul II între Crivina și Brazi, iar incendiul a fost lichidat, a anunțat CFR. „Compania Națională CFR SA informează că, începând cu ora 19.07 traficul feroviar a fost redeschis în condiții de siguranță, pe firul II, între Crivina și Brazi. Menționăm faptul că echipele ISU au acționat pentru stingerea incendiului, acesta fiind lichidat, iar circulația pe firul I se va relua după retragerea locomotivei și a trenului GFR, din linia curentă.
În intervalul 16.50 – 19.07, circulația trenurilor a fost interzisă, la solicitarea ISU, fiind afectate 15 trenuri de călători, care au staționat în gările adiacente.
Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest incident feroviar şi îi asigură că toate intervenţiile au ca scop redeschiderea traficului feroviar în condiții de siguranță.”

,ACTUALIZARE 19:00 Circulația feroviară este blocată pe Valea Prahovei. Sunt afectate șase trenuri care circulă între Brașov, stațiunile montane și București. Garniturile au întârzieri de zeci de minute, cele mai mari fiind de 150 de minute și 170 de minute.

În trenuri sunt mulți pasageri care se întorc în Capitală după petrecerea Revelionului. Au de suferit și călătorii care au legături cu alte trenuri în București.

ACTUALIZARE 18.25. CFR a anunțat că traficul feroviar este temporar oprit între Crivina și Brazi. „Compania Națională CFR SA informează că traficul feroviar este temporar oprit pe raza SRCF București între Crivina și Brazi, din cauza unui incendiu produs la locomotiva DA a trenului 56300 GFR. Echipele de intervenție CFR și organele ISU se află la fața locului și intervin pentru stingerea incendiului, locomotiva fiind decuplată de la tren. Trenul circula pe firul I, iar la cererea ISU s-a interzis circulația si pe firul II. Precizăm că este afectată circulația a 4 trenuri de călători (1635, 5021, 1636 și 11634), care staționează în gările adiacente, până la redeschiderea circulației”.

Se intervine cu două autospeciale de stingere, o autospecială cu azot şi o ambulanţă SMURD.

Trenul era unul de marfă, fiind încărcat cu azotat de amoniu, El este format din 25 de vagoane.

Locomotiva a fost decuplată de mecanic. Odată cu decuplarea de restul vagoanelor nu mai există pericol de explozie, a precizat sursa citată de Agerpres.

Nu există informații despre persoane rănite. Din cauza incidentului, trenurile care circulă pe Valea Prahovei între Brașov și București sunt blocate pe traseu.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri