Opt copii din Constanța au fost luați cu duba de poliție și amendați. Părinte: Stăteau de vorbă în curtea școlii

Data publicării:
Opt copii din Constanța au fost luați cu duba de poliție și amendați. Părinte: Stăteau de vorbă în curtea școlii
Foto: captură video

Mai mulți copii aflați în curtea unei școli din Constanța au fost luați cu duba de poliție și amendați. Tatăl unuia dintre ei susține că interdicția de a sta în curtea unității de învățământ nu e afișată nicăieri, iar minorii au jucat fotbal și baschet acolo, peste zi, fără ca cineva să le facă observație. 

Într-un comunicat de presă, IPJ Constanța a explicat de ce au fost amendați copiii. Polițiștii spun că acțiunea lor a avut loc după ce au primit mai multe sesizări din partea oamenilor care locuiesc în zona școlii. Aceștia s-ar fi declarat nemulțumiți de faptul că le este tulburată liniștea. În comunicat se mai spune că oamenii legii au găsit în curtea școlii opt copii cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani. Aceștia au fost legitimați și duși la secția de poliție, unde au fost și amendați.

Poliția Constanța precizează că la nivelul Secției 2 Poliție au fost înregistrate 4 sesizări scrise și 5 telefonice, dintre care 3 prin apel 112, cu privire la faptul că se tulbură ordinea și liniștea publică a locuitorilor. Astfel, vineri seară, polițiștii au identificat un grup de 8 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, care erau în curtea școlii la care se refereau sesizările.

PolițiștiI spun că i-au înștiințat pe tineri că vor fi conduși la sediul poliției pentru legitimare și luarea de măsuri legale. Fiecare tânăr a primit o amendă de 250 de lei, pentru pătrunderea, cu încălcarea normelor legale, în școală, fără a avea acordul școlii pentru folosirea terenului de sport după terminarea cursurilor.

Totodată, polițiștii le-au reamintit acestora despre responsabilitatea privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor.

Conducerea I.P.J. Constanța a dispus verificări interne cu privire la modul în care au acționat polițiștii.

Tatăl unuia dintre tinerii implicați a declarat că aceștia nu deranjaseră cu nimic, nu înjurau, nu distrugeau, ci pur și simplu stăteau de vorbă pe un ton civilizat.

„Menționez că sunt foști elevi ai școlii 29, acum au intrat în clasa a noua. Locuiesc cu toții în cartierul Tomis Nord și vin în curtea școlii după orele de program, joacă fotbal, baschet, socializează”, a spus părintele.

În opinia acestuia, copiii aveau dreptul de a intra în curtea școlii: „Nu au forțat nimic, poarta era descuiată. Copiii vin des, nu au deranjat niciodată, nu au niciun proces verbal făcut până acum de Poliție, e primul lor contact cu poliția”.

Ajuns la Poliție cu buletinul copilului său, bărbatul a declarat că tânărul a fost ținut două ore închis, nejustificat.

„Am întrebat de ce durează două ore. Mi-au spus că trebuie să îi identifice. <OK, v-am adus buletinul>, nu au avut bunăvoința să se uite pe buletin, mi-au spus <lăsați că îl verificăm noi>, ca și cum ar fi fost mare infractor. Nu au justificat măsura de a-i lua cu duba”, a adăugat bărbatul.

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri