Poliția Rutieră Sibiu a rămas doar cu 2 polițiști „nepătați”. DGA caută acum șoferii care au dat mită

Data actualizării: Data publicării:
politisti in geamurile masinii
Imagine ilustrativă. Foto: Facebook/ Poliția Română

Date noi în ancheta de corupție a polițiștilor rutieri din Sibiu. Opt dintre agenți au fost arestați preventiv, iar cinci sunt cercetați sub control judiciar. Alți 12 sunt anchetați pentru mită și nu mai pot lucra, așa că departamentul la care erau angajați a rămas cu doi polițiști "nepătați". Potrivit informațiilor Digi24, agenții au fost filmați în timp ce luau șpagă de la șoferi, chiar în mașinile lor de serviciu.

Poliția Județeană Sibiu a primit ajutor agenți din alte secții de poliție din județul Sibiu, după ce, din cei 27 de polițiști care lucrau aici, au rămas doar 2. Cei 25 de polițiști sunt acuzaţi de peste o sută de fapte de luare de mită, dar şi de alte infracţiuni.

Potrivit procurorilor, faptele de corupția au început în anul 2019. Ancheta începută în urmă cu 2 ani s-a deschis după ce un șofer a reclamat că a fost oprit în trafic, iar polițistul i-a cerut o sponsorizare pentru echipa de fotbal a IPJ Sibiu.

Ancheta Direcției Generale Anticorupție a fost una complexă, fiind folosiți chiar și agenți sub acoperire, care s-au dat drept șoferi. Cei de la DGA au avut și sprijinul Inspectoratului de Poliție Sibiu, și cu ajutorul superiorilor polițiștilor, au montat tehnică de supraveghere în mașinile de serviciu ale polițiștilor.

Agenţii sunt suspectaţi că, în mod repetat, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, din 2019 până în prezent au pretins şi au primit diverse sume de bani, dar și foloase materiale sau alte servicii, cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, pentru a nu constata faptele contravenţionale comise de şoferii contravenienţi şi a nu le aplica sancţiuni contravenţionale sau pentru a le aplica sancţiuni mai uşoare, consemnând astfel cu ocazia întocmirii proceselor verbale date nereale.

De asemenea, sunt căutați și șoferii care au oferit mită agenților de poliție. Până acum, sunt anchetați 8 șoferi care au dat mită. Cu privire la persoanele cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită din rândul conducătorilor auto contravenienți, au fost efectuate verificări pentru identificarea proprietarilor autoturismelor oprite în trafic, ai căror conducători auto au săvârșit diverse abateri la regimul circulației rutiere, urmând a se stabili persoanele care s-au aflat efectiv la volan la data respectivă și au săvârșit infracțiunea de dare de mită (107 persoane suspecte de dare de mită).

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri