Video Cîțu, supărat pe Orban pentru că nu a reacționat la vorbele Dianei Șoșoacă: „M-a deranjat și m-a întristat”

Data actualizării: Data publicării:
Florin Cîțu și Ludovic Orban fac declarații la Parlament.
Florin Cîțu spune despre documentul transmis de MS că „acela nu este un document, este o coală de hârtie”. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a reacționat, marți seara, la Digi24, cu privire la declarațiile Dianei Șoșoacă din timpul ședinței de plen în care a fost respinsă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Cîțu s-a arătat dezamăgit de Ludovic Orban pe motiv că nu ar fi avut nicio reacție atunci când senatoarea Șoșoacă a cerut „două-trei minute” pentru a scăpa de premier.

„În Parlamentul României am văzut astăzi ceva care m-a deranjat și care m-a întristat. Am văzut cum un senator independent a cerut două minute ca să-l scape pe președintele Orban de Cîțu. Ce m-a deranjat și m-a întristat a fost faptul că nu a existat nicio reacție din partea președintelui Orban la această declarație”, a afirmat premierul.

Senatoarea Diana Şoşoacă a spus marți în timpul dezbaterilor privind moțiunea de cenzură împotriva actualului Guvern că are nevoie de două-trei minute pentru a-l ajuta pe Ludovic Orban să scape de Florin Cîțu.

Prim-ministrul susține că Ludovic Orban ar fi trebuit să intervină în această problemă. „Nu cred că are nevoie de cineva, sau nu știu, poate că are”, a continuat Florin Cîțu.

După afirmațiile făcute, Diana Șoșoacă a plecat de la tribuna Parlamentului țipând, după care a scos un sac pentru cadavre pe care l-a pus în fața premierului Florin Cîțu.

Aceasta a fost scoasă afară din sală de chestori, la solicitarea președintelui Camerei Deputaților. „Doamna senator, comportați-vă civilizat și nu vă bateți joc de această instituție. Chestorii, luați sacul”, a spus, de la tribuna Parlamentului, Ludovic Orban.

Florin Cîțu a respins, în schimb, acuzația pe care i-a adus-o Ludovic Orban că a adus alegerile interne din PNL în dezbaterea privind moțiunea de cenzură a PSD.

„Eu am vorbit acolo cu PSD și le-am spus foarte clar că nu e nicio șansă să se implice în alegerile din PNL. Acele scenarii pe care le auzeam în spate că pică guvernul și se face un guvern minoritar cu PSD nu există. Rămân inamicul numărul 1 al PSD”, a răspuns premierul.

Totodată, Cîțu a minimalizat rolul lui Ludovic Orban în respingerea moțiunii de cenzură, arătând că în cadrul coaliției PNL-USR-UDMR s-a decis ca niciun parlamentar să nu voteze. „A fost o decizie a coaliției, niciun parlament de la niciun partid nu a votat moțiunea. Este o decizie luată în coaliție”, a afirmat premierul.

După ședința Parlamentului, Ludovic Orban afirmase că a arătat „forţa pe care o am în partid pentru că niciun parlamentar al PNL nu a votat moţiunea”.

Moțiunea de cenzură a picat cu 201 voturi pentru și unul împotrivă. Erau necesare 234 de voturi pentru ca Guvernul Cîțu să fie demis.

Editor : Ioana Coman

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri