Ciucă: Aprobăm azi creşterea punctului de pensie și a alocaţiei pentru copii şi o indemnizaţie pentru persoanele cu dizabilităţi

Data actualizării: Data publicării:
nicolae ciuca merge pe holul parlamentului cu o mapa in mana
Premierul Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat un pachet de măsuri sociale care va fi aprobat în ședința de Guvern de astăzi. Acestea includ majorarea punctului de pensie şi a indemnizaţiei sociale pentru pensionari, creşterea alocaţiilor pentru copii şi acordarea unei indemnizaţii suplimentare pentru persoanele cu dizabilităţi în luna ianuarie a anului viitor.

„Aprobăm în ședința de Guvern de astăzi un pachet de măsuri sociale în beneficiul copiilor, pensionarilor și persoanelor cu dizabilități, așa cum ne-am asumat în programul de guvernare. Stabilim majorarea punctului de pensie cu 10% începând cu luna ianuarie a anului viitor de la 1.442 de lei, cât este în prezent, la 1.586 de lei. Decidem de asemenea creșterea indemnizației sociale pentru pensionari cu 25%, de la 800 de lei la 1.000 de lei, începând cu anul 2022”, a spus Ciucă în debutul ședinței de Guvern.

„De asemenea, majorăm alocația de stat pentru copii și instituim acordarea, anul viitor, a unei indemnizații suplimentare pentru persoanele cu dizabilități, respectiv a 13-a indemnizație. Alocația pentru copii crește la 600 de lei pentru copiii în vârstă de până la 2 ani, sau până la 3 ani în cazul copilului cu dizabilități. De asemenea, alocația de stat va crește la 243 de lei pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani, dar și după această vârstă pentru tinerii care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora”, a adăugat el.

Alocația de stat se cumulează cu indemnizația lunară, stimulentul lunar sau stimulentul de inserție.

„Stabilim acordarea în mod excepțional a unei indemnizații suplimentare, cea de-a 13-a, pentru persoanele cu dizabilități, indiferent de venituri. Indemnizația compensatorie se acordă o singură dată, anul viitor, în luna ianuarie”, a spus Ciucă.

„Aceste măsuri sunt asumate în programul de guvernare, şi vor fi fundamentate şi finanţate prin bugetul pe 2022”, a adăugat el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri