Fabuloasa avere a lui Alexandru Cumpănașu, cel mai bine plătit semi-bugetar din România. Venitul lunar ajunge la 19 000 de euro

Adriana Duțulescu Data actualizării: Data publicării:
cumpanasu_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Alexandru Cumpănașu are o avere fabuloasă, de invidiat de către orice șef de companie privată, cu un venit personal lunar de 19 000 de euro, iar al soției de 10 000 de euro. Numai că, așa cum arată declarația de avere a lui Cumpănașu, banii săi și ai soției vin în principal din surse bugetare naționale, adică din bani publici. 

Alexandru Cumpănașu și-a declarat în declarația de interese apartenența la Marea Lojă Națională. 

Candidatul la alegerile prezidențiale, împotriva căruia BEC a depus plângere pentru suspiciuni de fraudă cu semnături falsificate, are 7 case, dintre care două cumpărate în 2016 și 2 în 2017. Are două autoturisme, dintre care unul Mercedes fabricat în 2018, are în conturi 260 000 de lei și 17 000 de euro. 

De la celebra sa Asociație pentru Implementarea Democrației a scos în 2018 cu titlu de drepturi de autor 580 000 de lei, iar pe numele soției, care este și consilier în Guvernul Dăncilă, tot drepturi de autor, în valoare de 300 000 de lei. 

Cumpănașu încasează salarii de la:

  • SNSPA - unde predă cursuri deși nu are diplomă de licență, conform declarațiilor făcute de el însuși, marți, la Realitatea tv. 
  • Romaqua Group Borsec
  • Asociația de acreditare din România, din subordinea Ministerului Economiei - Asociația de Acreditare din România, având acronimul RENAR, este o organizație neguvernamentală din România, fără scop lucrativ, care este recunoscută oficial ca organism național de acreditare unic. Funcționează în coordonarea și sub supravegherea Ministerului Economiei. Principala activitate a RENAR vizeaza acreditarea laboratoarelor de analize umane pe standardul ISO 15189/2007 urmare a introduceri acestui standard ca conditie obligatorie pentru intrarea unui laborator de analize umane in contract cu sistemul public de asigurări de sănătate. 
  • UEFICSDI - Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării si Inovării aflată în subordonarea Ministerului Educației Naționale. Misiune: promovarea calitatii, leadership-ului pentru învățământul superior, cercetare, dezvoltare și inovare.
  • Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune 

Venitul anual al lui Alexandru Cumpănașu se ridică la 1,1 milioane de lei, aproximativ 19 000 de euro pe lună 

Soția sa, Cumpănașu Simona Gabriela, care activează în toate asociațiile și companiile care îl plătesc și pe candidatul la prezidențiale, a înregistrat un venit anual de 595 000 de lei, aproximativ 10 000 de euro pe lună. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri