Klaus Iohannis: Guvernul Dragnea-Dăncilă e un accident al democrației. Trebuie înlocuit

Data actualizării: Data publicării:
Klaus Iohannis, receptie - presidency.ro 3

România nu este pregătită pentru preluarea președinției UE, a spus președintele Klaus Iohannis. Este încă unul din motivele pentru care actualul guvern trebuie înlocuit, a spus șeful statului la întâlnirea cu primarii.

„Trebuie să menționez o mare îngrijorare pe care o am, pe care sper că o aveți chiar dacă nu vă privește direct. E vorba de anul 2019, de la 1 ianuarie 2019 România va prelua președinția Consiliului UE, poziție extrem de importantă, o poziție extrem de onorantă, extrem de solicitantă mai ales pentru Guvern. Părerea mea este că nu suntem pregătiți pentru așa ceva. Acum câteva săptă am fost intrebat de jurnaliști și am spus că vom face față rezonabil, dar între timp lucrurile au luat-o razna. La Guvern nu se mai înțeleg responsabilitățile pentru diferite sectoare, persoane care ar trebui să se ocupe de chestiuni europene pleacă sau sunt demiși și în acest fel ne trezim în ceasul al 12-lea total, total nepregătiți”, a spus Iohannis.

„Cred că din păcate și acum, în ultimul moment, necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democrației românești care este Guvernul Dragnea-Dăncilă. Nu e este nicio perspectivă de bună guvernare, nu există nicio perspectivă de bună implicare în afacerile europene, aceste lucruri sunt foarte grave”, a continuat președintele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri