Foto Miniștrii USR PLUS și-au depus demisiile la Guvern

Data actualizării: Data publicării:
ministrii usr plus guvern barna ghinea mihaila drula nasui
Miniștrii USR PLUS și-au depus marți demisiile la Guvern. Foto: Facebook/ Dan Barna

ACTUALIZARE 10:05 Cei șase miniștri USR PLUS și-au depus demisiile la Secretariatul General al Guvernului.

"În această dimineață am făcut ceea ce am anunțat. Am înregistrat și depus demisiile, împreună cu miniștrii USR PLUS, la cabinetul premierului. Mergem mai departe", arată un mesaj transmis de copreședintele USR PLUS Dan Barna, pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Miniștrii USR PLUS au început să sosească la Guvern de dimineață, pentru a-și depune demisiile, măsură anunțată luni seara de copreședintele alianței Dan Barna.

 

Prima a venit Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății. A fost urmată de vicepremierul Dan Barna și ministrul Economiei, Claudiu Năsui. Mai târziu au ajuns și ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, și cel al Fondurilor europene, Cristian Ghinea.

Dan Barna a anunțat că miniștrii USR PLUS vor veni la prima oră la Guvern pentru a-și depune demisiile semnate încă de aseară, în contextul crizei politice din coaliție.

Ei au cerut plecarea premierului Florin Cîțu și, pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, au depus o moțiune de cenzură împreună cu AUR.

„Am decis că nu putem merge mai deprate cu un premier care nu are un minim respect pentru adevăr”, a spus Dan Barna, anunțând demisiile miniștrilor USR PLUS.

„Prin aceste demisii se deschide calea venirii în Parlament pentru un vot de încredere. Fie PNL acceptă că USR PLUS e un partener serios și responsabil și atunci mergem mai departe, fie PNL decide să funcționeze pe model USL, PSD este alături acolo de Florin Cîțu”, a continuat Barna.

Premierul Florin Cîțu a spus că cei de la USR PLUS s-au comportat ca niște copii răsfățați și că au legitimat un partid extremist, folosind o „schemă Dragnea”.

„Eu nu am văzut nimic, haideți să vedem întâi documentele și discutăm”, a spus Florin Cîțu. „Să vedem documentele întâi, dar eu cred că răul cel mai mare pentru România a fost făcut atunci când ei s-au asociat cu AUR, atunci a fost cel mai mare rău”, a adăugat Florin Cîțu, întrebat luni seara cum comentează retragerea miniştrilor USR PLUS din guvern.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri