PSD trimite o scrisoare liderilor europeni în care se plânge că Guvernul vrea alegeri în două tururi

Data publicării:
marcel-ciolacu-psd-fb (1)
Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, după şedinţa CEx, că PSD va trimite o scrisoare liderilor europeni şi tuturor europarlamentarilor pentru a acuza intenţia Executivului de a schimba legile electorale.

„Am mai luat o decizie sa trimitem o scrisoare din partea PSD atât la preşedinta Comisiei Europene, cât şi la grupul social democrat, cât şi la toţi europarlamentarii. Acest abuz de a schimba legile electorale în ciuda unor recomandări ale Comisiei de la Veneţia, nu ai voie sa modifici aceste legi cu două-trei luni înainte de momentul electoral”, a declarat preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Președintele interimar al PSD se plânge în scrisoare trimisă inclusiv Comisiei de la Veneția că „forțele politice care guvernează” abuzează de mandatul dat de parlament și „întreprind demersuri care riscă să afecteze încrederea în democrația românească și statul de drept”.

„Operarea unor modificări atât de ample asupra legislației electorale cu foarte puțin timp înainte de data alegerilor, ar crea un precedent inacceptabil în spațiul Uniunii Europene”, se mai arată în scrisoare transmisă de Ciolacu președintelui Comisiei Europene, președintelui Parlamentului European și Comisiei de la Veneția.

 Documentul complet poate fi consultat aici: Scrisoare PSD

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri