Reacția lui Tanczos Barna după ce Octavian Berceanu a acuzat Garda de Mediu că i-a răspuns „în cel mai miștocar mod” la o sesizare

Data publicării:
Imagine combinată cu Tanczos Barna și Octavian Berceanu.
Tanczos Barna spune că va discuta cu Octavian Berceanu, după ce acesta a acuzat Garda de Mediu că i-a răspuns „în cel mai miștocar mod” la o sesizare. Fotografii: Inquam Photos / Octav Ganea, George Călin

Tanczos Barna a vorbit marți seara, la Digi24, despre nemulțumirea lui Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu, care a reclamat incendierea masivă a unor materiale, lângă București, iar Garda Națională de Mediu i-a răspuns că fumul ar proveni „de la un grătar”. Ministrul Mediului spune că nici el nu crede că „de la un grătar, două”, se poate vedea fumul de la kilometri depărtare, și că va avea o discuție cu fostul șef al GNM pentru a clarifica lucrurile.

Tanczos Barna: Domnul Berceanu ne este de un real folos, dar în ultima perioadă i-a atacat exact pe cei care l-au ajutat să devină celebru

„Cu siguranță, domnul Berceanu ne este de un real folos atunci când merge și face asemenea inspecții. În ultima perioadă i-a atacat exact pe cei care l-au ajutat să devină celebru, într-un fel, pe comisarii din Garda de Mediu. Alături de dânșii a lucrat 6 luni de zile domnul Berceanu, și știe exact cum procedează acei comisari care încearcă să identifice aceste locații”, a spus Tanczos Barna la Digi24.

„Avem o problemă de criminalitate organizată. Aceste fenomene deja trec de domeniul mediului. În mandatul meu au fost aplicate cele mai multe sancțiuni și au fost confiscate cele mai multe mașini pentru transport de deșeuri de acest fel. Măsurile vin din partea Gărzii de Mediu, vin din partea Poliției, dar este nevoie pe de o parte și de o întârire a acestor controale prin poliția economică și prin procurori, pentru că trecem deja de zona de contravenție”, a adăugat ministrul Mediului.

„Mi-e greu să cred că de la un grătar sau două grătare se poate vedea fumul de la o distanță așa de mare. O să am o discuție și cu domnul Berceanu, pentru că aceste lucruri pot fi clarificate dacă suntem foarte aproape de locul incendierii. Putem să spunem strada cu exactitate. Dânsul a răspuns cu greu poliției când trebuia să dea locația exactă. Dacă ești la 3, 4, 5 kilometri distanță nu poți să spui exact unde este curtea unde se arde ceva”, a mai spus acesta.

Octavian Berceanu: În cel mai miștocar mod, GNM spune că fumul care se vede de la kilometri  provine de la un grătar

„Garda zice că fumul care deranjează aterizarea avioanelor vine de la un grătar. Domnule ministru Tánczos Barna, apreciez munca pe care o faceți la MMAP. Și recunosc deschis că e cea mai bună prestație pe care am văzut-o până acum în istoria MMAP. Totuși, cred că e ofensatoare pentru cetățeni, cel puțin, prestația GNM”, a scris fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu pe Facebook.

„În cel mai «miștocar» mod, GNM răspunde că un fum degajat ca urmare a arderii maselor plastice, care poate fi observat de la kilometri și care se întinde pe alți câțiva kilometri, provine de la un grătar. Este vorba de o ardere pe care am sesizat-o la 112 din teren și pe care am și postat-o pe pagina FB. Calitatea de «fum de grătar» o puteți evalua personal. Cred că au sesizat-o piloții și turiștii care au aterizat pe Aeroportul Otopeni, timp de 40 de minute”, a mai scris Octavian Berceanu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri