Renate Weber: Nu am sesizat CCR pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Legea merge la promulgare

Data actualizării: Data publicării:
avocatul poporului renate weber
Foto: INQUAM Photos/George Călin

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat pentru Digi24.ro că nu a sesizat Curtea Constituțională pentru legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor. Asociația Foștilor Parlamentari a înaintat o petiției Avocatului Poporului în care cerea sesizarea Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate. 

„Nu am sesizat Curtea Constituțională. Termenul a expirat ieri. Nu am identificat niciun motiv de neconstituționalitate”, a declarat Renate Weber, pentru Digi24.ro.

Avocatul Poporului a precizat că a primit petiția Asociației Foștilor Parlamentari în care i se cerea să conteste la Curte legea care elimină indemnizația pentru limita de vârstă a parlamentarilor.

„Am primit petiția asociației, astăzi am vorbit la telefon și le-am explicat de ce nu înaintăm o sesizare”, a explicat Weber.

Potrivit petiției, Asociația Foștilor Parlamentari susținea că este „discriminatoriu” ca cei care aplică legea, cum ar fi magistrații, să primească pensie specială, iar parlamentarii, cei care „crează legea” să nu primească o indemnizație pentru limită de vârstă.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi al Senatului a votat pe 17 februarie pentru eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

Legea merge acum la promulgare, la președintele Klaus Iohannis.

Acum, o excepție de neconstituționalitate la CCR mai poate fi ridicată doar în instanță.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri