Tăriceanu, la Digi24: Nu am avut negocieri cu PMP. Cu Orban nu am mai vorbit, cred că îi e jenă după lucrurile făcute

Data publicării:
calin-popescu-tariceanu-demisie-senat-inquamphotos-george-calin (3)
FOTO: INQUAM PHOTOS - George Calin

Călin Popescu Tăriceanu a declarat la Digi24 că nu a avut negocieri cu PMP, că nu a discutat „sub nicio formă” despre o alianţă cu PSD şi că nu a mai vorbit în ultima perioadă cu Ludovic Orban, despre care a spus că „probabil îi e jenă de lucrurile pe care le-a făcut”.

„Vă spun foarte clar: nu au avut loc astfel de negocieri cu PMP”, a spus Tăriceanu.

El a vorbit şi despre relaţia cu Pro România, despre care a spus că a rămas la fel de bună ca în timpul cât l-au susţinut, în urma unui acord, pe Mircea Diaconu la prezidenţiale.

„Cu Pro România, anul trecut am avut un acord prin care am susţinut împreună acelaşi candidat la prezidenţiale, Mircea Diaconu. Raporturile create atunci, chiar dacă acum nu au obiectiv imediat după prezidenţiale, au rămas la fel de bune.

Discutăm şi există o preocupare la nivelul partidelor noastre cu privire la rezultatele pe care îl putem obţine la locale şi parlamentare. Toate partidele încearcă să găsescă formule optime care să le maximizeze şansele. Asta avem şi noi în vedere”, a declarat liderul ALDE.

Pe de altă parte, el a spus şi în ce relaţii este cu premierul Ludovic Orban şi cu PNL: „După gestul făcut de premierul Orban la adresa noastră, aş spune în mod vădit prin introducerea unor criterii suplimentare restrictive în ce priveşte posibilitatea de a avea reprezentanţi în secţiile de vot, l-am considerat un gest mai mult decât inamical, prin care se încearcă eliminarea noastră de pe scena politică, nu este numai la adresa ALDE, în egală măsură şi la adresa altor partide mici”.

Tăriceanu a subliniat că nu a vorbit cu Ludovic Orban în ultima perioadă: „Cred că premierului îi e jenă după lucrurile pe care le-a făcut fără să fi avut corectitudinea şi onestitatea să ne anunţe în prealabil de intenţia sa, dar fiecare e răspunzător de propriile decizii”.

În ceea ce priveşte discuţiile cu PSD, liderul ALDE că a spus că sub nicio formă nu a discutat despre o alianţă cu social democraţii.

„Cu Marcel Ciolacu am discutat inclusiv după picarea guvernului, ceea ce e firesc, pentru că avem disponibilitatea să discutăm cu toţi actorii politici, am discutat care sunt poziţionările în raport cu următoarea tentativă de instalare a unui guvern, care nu îşi doreşte să obţină votul de învestitură şi apoi despre alegeri anticipate sau nu, alegeri într-un tur sau nu, şi ce facem cu această ploaie de ordonanţă de urgenţă. Şi la nivelul PSD e o intenţie de a sesiza Avocatul Poporului, aşa cum vom face şi noi”.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri