Polițiști agresați la Craiova pentru că au reținut un șofer beat la volan. Un agent lovit cu capul în gură a ajuns la spital VIDEO

Data actualizării: Data publicării:
politisti agresati de mai multi indivizi la craiova
Polițiștii din Craiova au fost agresați de mai mulți indivizi care încercau să-l scape pe un cunoscut prins la volan după ce consumase alcool. Sursa: Facebook / captura video Europol

Mai mulți polițiști din Craiova au fost agresați de un grup de indivizi, după ce au imobilizat un bărbat care încerca să scape de un control rutier. Bărbatul, care s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice, și-a chemat cunoscuții, care i-au înconjurat pe polițiști și au devenit agresivi. Unul dintre agenții de poliție a fost lovit cu capul în figură, potrivit sindicatului Europol, care a publicat și un film al evenimentului. Polițistul lovit are nevoie de 16 zile de îngrijiri medicale.

În imagini se vede cum polițiștii care țineau la pământ un bărbat sunt încojurați de mai mulți indivizi, care încearcă să-l scape pe cel reținut. Potrivit sindicatului Europol, bărbatul consumase alcool și a încercat să fugă de polițiști.

"Ce făcu' bă, ce făcu'? Nu făcu' nimica ăsta șefu! De ce-l luați?! Luni noaptea, în Craiova, un nenorocit l-a lovit cu capul în față pe un polițist pentru a scăpa din custodia agenților care l-au imobilizat pentru faptul că a condus un autoturism sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. La fața locului au ajuns toate echipajele disponibile din zonă deoarece cunoscuții autorului au încercat să creeze o busculadă pentru a-l scăpa din mâinile polițiștilor. Veți auzi pe fundal comentariile oamenilor, care mai de care, și tentativele acestora de a-l elibera pe bărbat. Unul dintre ei chiar strigă nervos, în timp ce trăgea de polițiști, că el vrea să intre în curte și nu poate de mașina poliției", se arată pe pagina de Facebook a sindicatului Europol.

Polițiștii spun că individul a fost imobilizat după ce a vrut să fugă de poliție. În timpul busculadei, unul dintre agenți a fost lovit în figură și are nevoie de 16 zile de îngrijiri medicale.

"Evenimentul a avut loc în cartierul Popoveni din Craiova, unde polițiștii Secției 2 Poliție au urmărit un șofer care a refuzat să oprească la semnalele acustice și luminoase. Când a ajuns în dreptul unui imobil, bărbatul urmărit a ieșit din autoturism și a încercat să sară gardul unei case. Colegii noștri au reușit să îl prindă și să-l imobilizeze. Problemele au apărut în momentul în care bărbatul și-a strigat cunoscuții iar în scurt timp, cei doi polițiști au fost înconjurați de zeci de persoane.

Intervenția promptă a celorlalte echipaje a făcut ca în acest moment să nu vorbim despre o tragedie, dar cu toate acestea unul dintre polițiști a fost lovit cu capul în față de către agresor suferind o fractură de piramidă nazală pentru care s-au stabilit preliminar 16 zile de îngrijiri medicale, atestate de certificatul medico-legal", relatează polițiștii.

În plus, ei arată că procurorul a refuzat să-l rețină pe agresor, pentru că "nu prezintă pericol social".

"După reținerea autorului și conducerea la sediul poliției pentru întocmirea actelor premergătoare de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și ultraj, „surpriza” a venit din partea procurorului, care a refuzat să îl rețină pronunțându-se cu replica bine cunoscută: „agresorul nu prezintă pericol social”. Iar în antiteză, vă reamintim că un bărbat din Sighetul Marmației a fost arestat 30 de zile pentru că a trimis un fax în care aducea injurii și amenințări unui judecător", mai spune sindicatul Europol.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri