Povestea unui „coronasceptic” care a luat COVID-19 și și-a infectat familia: „Am zis că nu mi se poate întâmpla mie”

Data actualizării: Data publicării:
Asistentele verifica aparatuld e dializa al unui pacient.
Până în 30 septembrie, spitalele Covid vor reveni la normal. Foto: Guliver / Getty Images

Încep să apară mărturiile celor care nu au crezut în existența coronavirusului, dar apoi s-au infectat. Ba mai mult, și-au îmbolnăvit și oamenii dragi. Unul dintre aceștia este Lucian Domșa, un cetățean din Aiud, care s-a infectat cu SARS-CoV-2 la Centrul de Dializă din Alba Iulia, unde era pacient.

„Bineînțeles că există. Am fost infectat la centrul de dializă. Am fost destul de sceptic înainte, până mi-am dat seama că există virusul, chiar îl am. Am fost internat la boli infecțioase în Alba Iulia, unde am stat 10 zile în izolare completă și am reușit să o infectez pe soția mea. Eu am fost asimptomatic, însă soția a fost destul de rău, ea chiar a avut simptome, și ambii părinți. Tatăl meu a fost asimptomatic, iar maică-mea din păcate a decedat. Nu pot spune că a decedat din cauza coronavirsului, pentru că era cu probleme mari, cardiacă, diabetică, dependentă de insulină, dar virusul nu a făcut decât să-i declanșeze infarctul”, a povestit Lucian Domșa la Digi24.

El spune că, deși și-a povestit experiența, are în continuare prieteni care nu cred în existența coronavirusului.

„Până la urmă, ține de educația individului. Degeaba le spun, ei nu cred câtă vreme nu se lovesc de experiența respectivă. Nu știu ce să le mai spun”, a agăuat el.

„Am auzit că sunt persoane care sunt infectate și care refuză să fie ținute în izolare sau internate în spital și ei sunt lăsăți în libertate ca să poată să infecteze și pe alții, deși ar trebui duși cu forța, nici nu știu ce să zic. Probabil nu sunt conștienți, ar trebui să facem ceva să fie mai conștienți”, a spus Lucian Domșa.

„Și eu am zis că nu mi se poate întâmpla mie și din 300 și ceva de pacienți, câți suntem la centrul de dializă, am fost 15 persoane infectate. Uite că s-a întâmplat”, a adăugat el.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri