Propagandistul american Tucker Carlson îl ridică în slăvi pe Dughin. Interviu cu „creierul lui Putin”, la Moscova

Data actualizării: Data publicării:
tucker si dughin
Tucker Carlson l-a intervievat, la Moscova, pe Aleksandr Dughin. Foto: X/Tucker Carlson

Propagandistul american Tucker Carlson a publicat un interviu cu filosoful rus Aleksandr Dughin, care este considerat ideologul „lumii ruse” și al dictatorului Vladimir Putin. Dughin este cunoscut pentru ideile sale radicale, discursul antisemit și xenofob, și îndemnurile la genocid în Ucraina.

Conversația a durat 20 de minute și a fost publicată pe contul de X al lui Tucker Carlson. Jurnalistul, care l-a intervievat recent și pe dictatorul rus Vladimir Putin, a spus că Dughin „este cel mai faimos filosof politic din Rusia”. „Ideile lui sunt considerate atât de periculoase, că guvernul ucrainean i-a ucis fiica și Amazon nu îi vinde cărțile. Am vorbit cu el la Moscova”, a spus Carlson.

Presa occidentală l-a descris pe Dughin drept „creierul lui Putin” datorită presupusei sale influențe asupra președintelui Vladimir Putin și a elitei ruse. Carlson menționează, însă, că „este un scriitor care scrie despre idei mari” și că nu este un consilier apropiat al lui Putin.

Carlson și Dughin au discutat subiecte precum natura liberalismului și schimbarea atitudinii Occidentului față de Rusia de-a lungul timpului. 

În interviu, Dughin l-a lăudat pe Putin despre care a spus că este atât de „urât” de Occident pentru că „vrea să extragă Rusia din influența globală” și a restabilit „valorile tradiționale, suveranitatea statului”. Dughin este printre principalii inspiratori ai războiului și genocidului ucrainenilor. În timpul interviului, Tucker Carlson s-a aflat din nou într-o poziție de „ascultător tăcut”, oferindu-i ideologului de la Kremlin șansa de a vorbi unui public de mai multe milioane despre Putin ca apărător al „valorilor tradiționale”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Recent, Dughin publica un mesaj pe canalul său de Telegram în care cerea ocuparea Ierusalimului. Acesta a scris că Ierusalimul „este un oraș rusesc, mama tuturor orașelor. Ierusalimul va fi un oraș rusesc sau nu va exista deloc. Iar cel care îl va conduce va fi țarul rus”.

În 2022, Dughin spunea că războiul din Ucraina este „un război sfânt”. „Este o luptă sfântă împotriva Occidentului satanist. Este o luptă ortodoxă, finală, apocaliptică, escatologică a creștinilor ruși, a sfintei Rusia împotriva antihristului”, spune Dughin.

Citește și Cine este Tucker Carlson, prezentatorul concediat de Fox News, care i-a luat interviu lui Vladimir Putin

În 2022, Daria Dughina, fiica lui Dughin, a fost ucisă la Moscova într-un atentat, despre care autoritățile ruse susțin că a fost orchestrat de agenți ucraineni. Mai multe instituții de presă au citat ulterior oficiali anonimi ai serviciilor de informații americane spunând că Washingtonul crede că autoritățile ucrainene au fost într-adevăr implicate în asasinat.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Franța dă Ucrainei rachete Aster de apărare aeriană. România nu dă Patriot, deși „nu e descoperită"
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...