Reacția BOR, după ce medicii legiști au stabilit că preotul din Suceava cercetat pentru decesul unui bebeluș după botez este nevinovat

Data publicării:
imagine din biserica cu cristelnita in care se boteaza copiii
Un bebeluș a murit la scurtă vreme după ce a fost botezat, la Suceava. Foto: Getty Images

Patriarhia Română a reacționat după ce medicii legiști din Suceava au anunțat că decesul bebelușului survenit în ianuarie, la 12 ore de la botez, nu are legătură cu procedura din biserică. Poate că cei ce s-au grăbit să-l răstignească public pe preot ar trebui să ofere o reacție a bunului-simț, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

„Poate că cei ce s-au grăbit să-l răstignească public pe preotul respectiv înainte de pronunțarea rezultatelor oricărei anchete și au cerut, neștiind ce cer, schimbarea ritualului Botezului, ar trebui să ofere acum o reacție. O reacție a bunului-simț”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, citat de Mediafax. Potrivit acestuia, un om, cleric sau nu, care trece printr-un „oprobriu public fără să fie vinovat”, merită gestul minimal al unei firești reabilitări.

Medicii legiști din Suceava au stabilit că decesul unui bebeluș, în ianuarie, la 12 ore de la botez, nu are legătură cu procedura din biserică și că acesta a murit ca urmare a unei probleme cardio-respiratorii, pe fondul unei pneumonii.

Practic, concluziile raportului medico-legal în cazul băiețelului de 6 săptămâni sunt favorabile preotului Alexandru Mazarache.

Familia copilului a anunțat că va contesta raportul medico-legal și că va înainta și plângere penală împotriva celor două cadre medicale care îl semnează.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri