News Alert Masca de protecție devine obligatorie în București. Spațiile vizate de autorități

Data actualizării: Data publicării:
Oamenii poarta masca pe strada, masura obligatorie in toate spatiile aglomerate din Romania
Oameni cu mască de protecție în spațiul public deschis. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Masca de protecție devine obligatorie de mâine în Capitală în aer liber nu doar în Centrul Vechi, ci în toate zonele aglomerate, în piețe, în stațiile de autobuz, gări și autogări. Decizia a fost luata în această după-amiază de Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

După mai multe dezbateri, membrii Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență au votat ca masca de protecție să fie purtată în București în aer liber în mai multe zone.

De mâine, masca devine obligatorie în zonele pietonale din Centrul Vechi, în stațiile de autobuz, troleibuz sau tramvai, în gări, în autogări, în piețe, în târguri, iar în cazul eventimentelor care se desfășoară în aer liber organizatorii trebuie să pună la dispoziția spectatorilor măști.

Inițial s-a vorbit doar despre zonele pietonale din Centrul Vechi. A fost o propunere făcută de viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu, dar membrii Comitetului pentru Situații de Urgență au considerat că sunt mai multe zone aglomerate. 

„S-a hotărât purtarea obligatorie a măştii de protecţie pe toată durata zilei în zona delimitată ca fiind Centrul Vechi, în toată zona pietonală. S-a decis obligativitatea purtării măştii de protecţie în pieţe, în târguri şi în expoziţii, pe toată durata desfăşurării expoziţiei, târgurilor de către toate persoanele. S-a hotărât purtarea obligatorie a măştii în staţiile STB, în gări, staţii CFR, peroane, autogări, staţii de auto, taximetre”, a spus purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului - Municipiul Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă .

Ea a informat că s-a stabilit pentru organizatorii de evenimente sau spectacole obligativitatea de a pune la dispoziţia publicului măşti de protecţie. De asemenea, purtătorul de cuvânt a precizat că s-a decis obligativitatea participanţilor la evenimente, la spectacole de a purta măşti de protecţie pe toată durata respectivelor manifestări, de la accesul în zonă şi până la ieşirea din aceasta.

Stancu-Ţipişcă a menţionat că hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi.

În altă ordine de idei, ea a anunţat că, în urma unei alte hotărâri a CMSU de luni, şi CFR va face parte din CMSU.

„A dorit CFR-ul să fie membru cu drepturi depline în acest comitet, pentru că şi ei contribuie (...) la măsurile pentru prevenirea răspândirii epidemiei de COVID şi nu s-a opus nimeni ca CFR să fie membru de drept în acest comitet”, a adăugat Stancu-Ţipişcă.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri