Prima reacție a ministrului Sănătății despre cazul italianului cu 8 clase care a operat în România

Data actualizării: Data publicării:
Sorina Pintea, ministrul Sănătății. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea
Sorina Pintea, ministrul Sănătății. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a avut marți dimineață o primă reacție despre italianul cu 8 clase care a făcut operații în mai multe spitale private din România (detalii despre cazul incredibil aici).

Eu am aflat azi dimineaţă din presă, Ministerul Sănătăţii nu a fost întrebat, dar pot să vă spun că Ministerul nu a dat acea echivalare a acelor diplome. Fără acea echivalare nu putea să obţină de la Colegiul Medicilor avizul de liberă practică. DSP a dat un document pentru codul de parafă, vom vedea exact ce s-a întâmplat, pentru că, repet, eu am aflat azi dimineaţă din presă, nici măcar nu am fost întrebaţi oficial despre acest aspect”, a spus Sorina Pintea.

Ea a adăugat că medicii sunt angajaţi în spitale pe baza unor documente printre care certificatul de liberă practică, diploma echivalată. 

Asta înseamnă că a fost lăsat ilegal să opereze, pentru că nu poţi opera doar cu un cod de parafă. Ai nevoie de mai multe documente. Ministerul Sănătăţii, Centrul de resurse umane trimite la universităţile pe care medicul spune că le-a absolvit documente. Cu această echivalare, cu codul de parafă, Colegiul Medicilor să avizul. Deci cei care-au angajat, l-au angajat ilegal, dar şi aici va trebui să vedem”, a precizat ministrul sănătății.

Întrebată ce se întâmplă cu pacienții operați de acest fals chirurg, Pintea a răspuns: „Nu cunosc câți pacienți, nu cunosc. Am cerut toate datele.”

Citește și Reacția Spitalului Monza despre italianul cu 8 clase care s-a dat medic în România

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri