Situaţia vaccinului AstraZeneca va fi analizată joi într-o reuniune extraordinară a Agenţiei Europene pentru Medicamente

Data actualizării: Data publicării:
Un cadrul medical ține în mână o doză de vaccin AstraZeneca
Situaţia vaccinului AstraZeneca va fi analizată joi într-o reuniune extraordianală a Agenţiei Europene pentru Medicamente. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Autoritatea de reglementare europeană a medicamentelor a informat că va organiza o reuniune săptămâna aceasta cu privire la informaţiile adunate în legătură cu vaccinul COVID-19 AstraZeneca. Investigaţia are ca scop stabilirea dacă vaccinul a contribuit la apariţia de evenimente tromboembolice la cei inoculaţi. Mai multe ţări din lume printre care şi Germania, Franţa şi Italia au suspendat vaccinare cu AstraZeneca până la o decizie de la Agenţia Europeană pentru Medicamente, informează Mediafax.

„Experţii analizează în detaliu toate datele disponibile şi circumstanţele clinice care înconjoară cazuri specifice pentru a determina dacă vaccinul ar fi putut contribui sau evenimentele au alte cauze, se precizează în comunicatul Agenţiei Europeane pentru Medicamente.

Citiți și:
Mai multe
țări au suspendat imunizarea cu vaccinul produs de AstraZeneca

Comitetul de siguranţă al EMA va revizui în continuare informaţiile mâine şi a convocat o reuniune extraordinară joi, 18 martie, pentru a concluziona informaţiile colectate şi pentru a stabili orice alte acţiuni care ar putea fi necesare.

În timp ce investigaţia sa este în desfăşurare, Agenţia Europeană pentru Medicamente rămâne de părere că beneficiile vaccinului AstraZeneca în prevenirea COVID-19 sunt mai mari decât riscurile de reacţii adverse.

OMS va convoca marţi grupul său de experţi în vaccinare pentru a studia siguranţa vaccinului produs de AstraZeneca

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), aflată în prima linie în lupta internaţională împotriva pandemiei, va convoca marţi grupul său de experţi în vaccinare pentru a studia siguranţa vaccinului produs de AstraZeneca, a anunţat luni directorul agenţiei ONU, relatează AFP. ''Grupul consultativ de experţi al OMS privind vaccinarea a examinat datele şi este în contact strâns cu Autoritatea Europeană a Medicamentului (EMA). Şi ne vom reuni mâine'', a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus în cadrul unei conferinţe de presă, în timp ce mai multe noi ţări au suspendat din precauţie administrarea vaccinului împotriva COVID-19 produs de AstraZeneca, după raportarea unor efecte secundare.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri