Suceava devine cel mai mare focar de coronavirus din România. Nelu Tătaru: Peste 170 de medici și pacienți sunt infectați

Data actualizării: Data publicării:
nelu tataru, secretar de stat MAI
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ancheta de la Spitalul Suceava a arătat, după prima zi de verificări, nereguli în management și în desfășurarea anchetelor epidemiologice, a declarat la Digi24 secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

"Avem peste 170 de cazuri de coronavirus în Suceava și în localitățile din jur.

Din totalul de 233 de medici de la Spitalul Județean Suceava, sunt contaminați 34 medici de la UPU și 49 de asistenți și cadre auxiliare. Sunt asimptomatici sau au simptome ușoare.

Spitalul este închis. 

Mai sunt 124 de pacienți, care , în funcție de rezultatele la testare, dacă vor fi pozitivi, vor fi transferați la Infecțioase, care e pavilionar, în alte clădiri diferite. Cei cu rezultat negativ vor sta în izolare la domiciliu.

Spitalul Suceava intră în dezinfecție totală, UPU care a fost dezinfectată își va relua activitatea în 48 de ore dar doar pentru a identifica, a dirija pacienții spre alte spitale. din Rădăuți și Falticeni pentru patologie ușoară, iar pentru patologii severe la Iași.

La sfârșitul zilei voi propune și alte decizii la nivel de DSP și spital. Aștept să am discuții și cu medicii, asistenții și factorii de decizie din județ", a spus Nelu Tătaru.

Citiți și:

Spitalul din Suceava se închide, iar pacienții internați vor fi transferați. După 48 de ore ar putea fi redeschisă Unitatea de Urgențe

În cursul zilei 24.03.2020,  echipa Ministerului Sănătății condusă de dr. Nelu Tătaru, secretar de stat a făcut o primă evaluare a activității Spitalului Clinic Județean Suceava în contextul răspândirii noului coronavirus.

După prima zi de verificare, echipa MS a decis închiderea Spitalului Clinic Județean începând de astăzi pentru 48 de ore în vederea realizării procedurilor de dezinfecție. Tot astăzi va începe transferarea celor 124 de pacienți care se mai află internați în spital în alte unități sanitare.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri