Cine este tânărul de 21 de ani ucis cu focuri de armă trase în cap, într-o scară de bloc din Bacău

Data publicării:
impuscat bacau desteptarea ro
Foto: Desteptarea.ro

Tânărul de 21 de ani împușcat luni seara, într-un bloc de pe strada Alecu Russo din municipiul Bacău, este un fost hacker anchetat și condamnat pentru fraude informatice, informează presa locală.

Un locatar al blocului a sunat luni seară la 112 să anunțe că în scară este un bărbat împușcat în cap. Ambulanța a ajuns la fața locului, dar medicii nu au reușit să-l salveze. Potrivit martorilor, au fost auzite 4 focuri de armă.

Iulian Cezar Oancea a fost condamnat în 2015 la cinci ani de închisoare pentru infracțiuni informatice și a ieșit din Centrul de detenție pentru minori de la Brăila pe data de 13 martie 2018, după ce i-a fost admisă o cerere de eliberare condiționată, scrie Ziarul de Bacău.

Acesta a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, în 2014, fiind acuzat de acces fără drept, la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate, fraudă informatică și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. În rechizitoriu se spune că, în perioada aprilie-august 2013, minorul (care avea atunci 14 ani) a folosit fără drept datele de identificare ale cardurilor bancare ale mai multor persoane din țară, dar și din străinătate, și a folosit date fictive pentru a face comenzi pe mai multe site-uri de unde a cumpărat o serie de bunuri și produse.

Tânărul a mai făcut obiectul unui proces judecat la Tribunalul Iaşi în 2019, când a fost trimis în judecată din nou pentru fraude informatice.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri