Cum a ajuns târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca printre cele mai frumoase din Europa

Data publicării:
targ craciun cluj

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca a fost nominalizat printre cele mai frumoase din Europa. Este singurul eveniment de acest gen din România, care ajunge în top. Iar performanţa este cu atât mai importantă cu cât Clujul a candidat alături de alte 20 de orașe din Europa, cu tradiţie în organizarea târgurilor de sărbători: Viena, Praga sau Köln.

Târgul din Cluj-Napoca este descris drept un eveniment pentru întreaga familie. Indiferent de vârstă, gusturi și capricii, programul evenimentelor este gândit în aşa fel încât să-i bucure pe toţi. De la piese de teatru pentru copii, la diverse concerte și interpretări artistice pentru adulți, târgul are de toate pentru toţi - spun organizatorii. În plus, meşteşugari din toate colţurile ţării şi-au expus creaţiile, de la care clienţii cu greu îşi pot lua ochii.

Unele sunt unicat care conţin figurine de sticlă de murano pe care o prelucrăm manual în atelierul nostru, iar celelalte sunt tot din sticlă, dar pictate manual”, spune Iza Chiş, meşteşugar .

Târgul transilvănean rivalizează cu evenimente similare, dar mult mai celebre, din Viena, Koln, Bruxelles sau Praga.

De la început a fost planul să avem lucrul de genul acesta şi să punem pe harta târgurilor din toată lumea”, afirmă Alexandra Crăciun, organizator.

„Avem cu ce să ne mândrim. Am văzut şi nişte căsuţe care sunt tradiţionale”, spune o localnică.

Concursul pentru titlul de cel mai frumos târg de Crăciun a fost organizat de un site specializat, care promoveaza turismul şi cultura. Clujul este descris ca fiind un important centru academic, cultural şi de business. Iar localizarea geografică oferă peisaje de vis.

În fiecare an venim şi sperăm ca şi în anii viitori să se organizeze asemenea acţiuni de Crăciun”, spune un vizitator.

Câştigătorul va fi ales din 20 de târguri de Crăciun, din tot atâtea oraşe europene. Votul se încheie pe 10 decembrie. În ultimii 3 ani, Zagreb a fost desemnat oraşul cu cel mai spectaculos eveniment dedicat sărbătorilor de iarnă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri