Două persoane decedate zilele trecute în Spitalul din Suceava, confirmate pozitiv la coronavirus. Bilanțul deceselor a ajuns la 10

Data actualizării: Data publicării:
coronavirus, iran
Foto: Profimedia Images

Au fost înregistrate încă două decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, numărul deceselor la nivel național ajungând la 10. 

ACTUALIZARE. Grupul pentru Comunicare Strategică menționează că, dintr-o eroare de raportare, decesul comunicat anterior cu numărul 11 fusese deja raportat ca decesul cu numărul 5, în cursul zilei de luni, 23 martie a.c.

Este vorba despre bărbatul de 71 ani, din Suceava, confirmat pozitiv pe data de 23.03.2020 și internat la Spitalul Județean Suceava din 21.03.2020.


Știrea inițială:

Cele trei persoane au murit zilele trecute la Suceava, iar rezultatul pozitiv la coronavirus a fost confirmat încă de ieri, însă decesul acestora a fost anunțat abia în această seară de Grupul de Comunicare Strategică.

Este vorba despre: Bărbat , 59 ani, pacient Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată. Data deces: 22/03/2020

Femeie, 80 ani, pacientă în Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată. Data deces: 23/03/2020

Bărbat, 71 ani, pacient Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată Data deces: 23/03/2020

Pacienții au fost confirmați pozitiv la COVID 19 în data de 23 martie 2020, atunci când s- au primit rezultatele probelor de laborator. Toți cei trei pacienți aveau afecțiuni medicale cronice pre- existente ( boli cardiovasculare, diabet). Decesele au fost raportate la INSP în această seară.

Spitalul din Suceava urma să fie închis pentru a fi dezinfectat după ce un pacient a îmbolnăvit 70 de cadre medicale. O asistentă medicală de la această unitate sanitară a povestit pentru Digi24 cât de gravă este situația acolo. Spitalul nu a fost încă dezinfectat și totuși se introduc cazuri de coronavirus peste pacienți sănătoși, care nu au fost încă externați, spune ea.

„Se face dezinfecția peste noi, într-un spital care nu este deocamdată dezinfectat se introduc cazurile de COVID peste cele sănătoase din spital care sunt încă internate și nu au fost încă externate. Ne infectăm noi, și pacienții, și tot orașul după aceea”, a declarat aceasta.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu, deoarece la nivelul instituţiilor judeţului Suceava nu au fost respectate măsurile dispuse cu privire la reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri