UE alocă 370 de milioane de euro pentru îmbunătățirea calității apei în România

Data publicării:
E alocă 370 de milioane de euro pentru îmbunătățirea calității apei în România
E alocă 370 de milioane de euro pentru îmbunătățirea calității apei în România. Foto: Guliver/GettyImages

Comisia Europeană a aprobat o investiție de aproape 370 de milioane EUR din Fondul de coeziune pentru a îmbunătăți furnizarea de apă potabilă sigură și colectarea și tratarea apelor reziduale.

Proiectul va îmbunătăți și va extinde infrastructura de alimentare cu apă și de canalizare în șase județe din România: Constanța, Călărași, Dâmbovița, Ialomița și părți din județul Ilfov și Brașov, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

„Acest proiect, care completează investițiile anterioare ale UE vizând modernizarea infrastructurilor de alimentare cu apă și de evacuare a apelor reziduale din România, va asigura accesul continuu la apă potabilă sigură și va reduce poluarea râurilor și a apelor subterane, în conformitate cu obiectivele Comisiei din cadrul Pactului verde”, a spus comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.

Prin acest proiect se vor reduce poluanții din apa potabilă și riscurile aferente pentru sănătate, se va stimula biodiversitatea și dezvoltarea activităților industriale, comerciale și recreative. Se preconizează că proiectul va crea 156 de locuri de muncă permanente și va deveni operațional începând din iulie 2023.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri