Video&Foto Un autocar în care erau 43 de ucraineni s-a răsturnat în Vrancea. Jumătate dintre ei au ajuns la spital, a fost activat Planul Roșu

Data actualizării: Data publicării:
autocar rasturnat
Un autocar în care erau 43 de ucraineni s-a răsturnat în Vrancea. FOTO: Captură Digi24

Un autocar care făcea curse pe ruta Ucraina-Turcia s-a răsturnat în comuna Garoafa din județul Vrancea. 43 de oameni se aflau în autocar, majoritatea ucraineni, adulți și copii. Autoritățile au activat imediat planul roșu de intervenție. 23 de persoane au fost duse la spital pentru îngrijiri medicale. Ceilalți pasageri au fost transportați într-un centru de cazare.

Se pare că șoferul a pierdut controlul volanului, a intrat într-un podeț, iar autocarul s-a răsturnat.

"Planul Roşu de Intervenţie a fost activat în această dimineaţă, după ce un autocar s-a răsturnat pe E 85, la intrare în comuna Garoafa.

autocar-rasturnat-digi24
Un autocar în care erau 43 de ucraineni s-a răsturnat în Vrancea. FOTO: Captură Digi24

23 de persoane au fost duse la spital pentru evaluare medicală, dar nimeni nu este în stare gravă. O persoană a suferit o dislocare de umăr şi a fost internată, iar o altă persoană ar avea un politraumatism la coloană, dar medicii evaluează încă persoanele care au ajuns la unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani.

Restul pasagerilor din autocar au fost conduşi la Centrul de Primire a Refugiaţilor şi mai apoi în Centrul de Cazare Refugiaţi. În jurul prânzului vor fi trimişi în Ucraina, urmând să le asigurăm transportul până la graniţă", a declarat prefectul Nicuşor Halici.

autocar-rasturnat-digi24-2
Un autocar în care erau 43 de ucraineni s-a răsturnat în Vrancea. FOTO: Captură Digi24

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 02,45, în autocarul care venea din Turcia şi se îndrepta spre Ucraina aflându-se mame şi copii ucraineni.

"Şoferul autocarului cu persoane din Ucraina, care veneau din Turcia şi se îndreptau spre Ucraina, la intrare în Garoafa, la circa 300 de metri pe partea dreaptă, pe sensul de mers dinspre Focşani către Bacău, a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un şanţ. În autocar se aflau mame şi copii.

A fost activat Planul Roşu de Intervenţie, la faţa locului intervenind circa 13 ambulanţe", a precizat primarul comunei Garoafa, Laurenţiu Diaconu. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri